Economia

jornades gastronòmiques

Deu restaurants ofereixen plats amb tòfona

Girona Bons Fogons organitza unes jornades que es faran fins al 28 de febrer

El grup gas­tronòmic Girona Bons Fogons va pre­sen­tar ahir l'onzena edició de les Jor­na­des de la Tòfona, que van començar ahir i que dura­ran fins al 28 de febrer. Aquest any hi par­ti­ci­pen deu res­tau­rants: Cal Ros, Duc de l'Obac, Celler de Can Roca, Umai, la Banyeta, la Riera de Sant Martí Vell, Egg Gas­tro­no­mia, Occi, Mas­sana i Divi­num. En tots aquests res­tau­rants “hi haurà pro­ducte ela­bo­rat amb tòfona”. “N'hi ha que fan un menú de la tòfona, d'altres que han ela­bo­rat una carta paral·lela a la carta del res­tau­rant i n'hi ha algun que ofe­reix plats amb tòfona”, segons va expli­car ahir el pre­si­dent de Girona Bons Fogons, Toni Vallory, que va voler des­ta­car que, mal­grat que fan unes jor­na­des, “a la majo­ria de res­tau­rants hi ha tòfona pràcti­ca­ment tot l'any”.

La pre­sen­tació de les jor­na­des es va fer a l'aula gas­tronòmica del Mer­cat del Lleó. És per això que alguna de les para­des del mer­cat venen tòfona aquests dies. “La tòfona és un pro­ducte bas­tant car. La bona es pot tro­bar entre els 700 i els 1.100 euros el quilo”, va asse­gu­rar Vallory, que va comen­tar que el preu pot variar cada set­mana perquè és un bolet i depèn molt del temps. Però en els plats “només s'uti­lit­zen uns grams perquè és molt aromàtica” i “per això surt bé de preu”. Hi ha, segons Vallory, mol­tes clas­ses de tòfona: de cul­tiu o assil­ves­trada i que prové de la vall del Llémena o de la Gar­rotxa, però també hi ha tòfona secundària. Vallory va asse­gu­rar que les jor­na­des ja s'han con­so­li­dat i que van néixer per recu­pe­rar aquest bolet, que anti­ga­ment s'uti­lit­zava molt a la cuina però el preu del qual va fer que es deixés de banda. “Amb les jor­na­des expli­quem que no és un pro­ducte eli­tista i que es molt pre­sent a la cuina”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia