Iberpotash inicia el relleu a la seva cúpula del Bages
Carles Alemán, director d'operacions d'ICL Iberia, és nomenat vicepresident d'operacions de Potassa a l'Estat espanyol en substitució de Pablo de Lastres
Els relleus a les diferents cúpules que la multinacional israeliana ICL està efectuant des de l'estiu del 2016 estan arribant ja al Bages. Ahir, ICL Iberia Súria i Sallent –coneguda com a Iberpotash– va anunciar el nomenament de Carles Alemán com a nou vicepresident d'operacions de Potassa a l'Estat espanyol.
Alemán, que fins ara era director d'operacions d'ICL Iberia (Iberpotash), substituirà Pablo de Lastres i assumirà el seu nou càrrec el 13 de febrer. Segons fonts de l'empresa, De Lastres donarà suport a Alemán en el procés de transició perquè el relleu es realitzi de manera ordenada.
Nascut a Barcelona el 30 de març de 1962, Carles Alemán ha desenvolupat la seva carrera professional en grans empreses multinacionals, com ara Ciba SC i Basf. El 2013 es va unir a l'equip d'ICL i va començar ocupant diversos càrrecs a les unitats de Salt and Business Development. Entre d'altres, ha estat el responsable del negoci de la sal i de nous desenvolupaments de negoci. El mes de gener, va fer el salt al seu actual càrrec de director d'operacions. És llicenciat amb màster en química per la Universitat Autònoma de Barcelona, en farmàcia per la Universitat de Barcelona i en ciències empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya, a més d'MBA (Marketing) per l'escola de negocis d'Esade.
Renovacions enmig del Phoenix
Després de Pablo de Lastres, és previst que altres alts directius abandonin l'empresa. Els moviments s'estan fent en ple desenvolupament del pla Phoenix, un projecte que ha estat font de neguit per part dels comitès d'empresa de Súria i Sallent. Tal com va publicar dijous aquest diari, els treballadors temen pels 5.000 llocs de treball directes i indirectes que depenen del centre de Sallent –entre la planta i la mina de Vilafruns, a Balsareny– perquè la rampa que ha de permetre augmentar la producció a Súria i absorbir els empleats de Sallent acumula molt retard. En paral·lel, hi ha la sentència del TSJC que obliga a deixar d'abocar al Cogulló aquest juliol –i que podria fer aturar la producció de Sallent, segons els comitès– i l'aprovació del pla director, que ha de marcar precisament què es fa amb el sobrant de Sallent quan no es pugui abocar al Cogulló.