Economia

gastronomia

turisme

Els ametllers florits també reben turistes

La Granadella estrena la iniciativa, que combina gastronomia i conreu

Una vin­tena de turis­tes de l'àrea metro­po­li­tana de Bar­ce­lona i Sant Sebastià han estre­nat el nou paquet turístic al vol­tant de la flo­ració dels amet­llers a la Gra­na­de­lla. Pai­satge, ter­ri­tori, con­reu i gas­tro­no­mia són els eixos de l'experiència, orga­nit­zat pel Cen­tre de la Cul­tura de l'Oli de Cata­lu­nya (CCOC) i comer­ci­a­lit­zat a través de l'agència Olea Soul.

Els turis­tes van esmor­zar als camps flo­rits d'amet­llers, en una degus­tació d'embo­tits, for­mat­ges i oli de la zona. Acom­pa­nyats d'un pagès, van conèixer el con­reu tra­di­ci­o­nal de secà i el de reg de suport. El dinar va ser un home­natge a l'amet­lla: sopa d'amet­lles, tupina de pagès, i un dolç amet­llat, acom­pa­nyat amb vi de la sub­zona Gar­ri­gues. Una visita a una tren­ca­dora, per conèixer el procés de comer­ci­a­lit­zació, i l'ela­bo­ració d'amet­lla gar­ra­pi­nyada en una balma amb paret de pedra seca i tute­lats per una veïna van tan­car la jor­nada.

“Repe­ti­rem per collita”

Sílvia Pallejà, coor­di­na­dora del CCOC, asse­gura: “Tot­hom va sor­tir molt con­tent i, després, van com­prar pro­duc­tes a les boti­gues. Era una prova pilot, no diri­gida al turisme mas­siu, i n'estem molt satis­fets. Ho repe­ti­rem al setem­bre, durant l'inici de la collita.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.