Economia

fira del ram

La Fira del Ram de Tordera reivindica la seva capacitat de reinventar-se

Més de 30.000 persones van visitar el recinte del parc Prudenci Bertrana el cap de setmana

La multisectorialitat continuarà com a eix vertebrador

La Fira del Ram de Tordera ha deixat de ser un espai només de compra i venda de productes bàsics per convertir-se en un fòrum de debat de les noves tendències econòmiques. La trobada multisectorial celebrada aquest cap de setmana al parc Prudenci Bertrana ha aconseguit una molt bona resposta de públic “gràcies tant a l'oferta que s'hi exposava com al bon temps, que ha acompanyat”.

El regidor de Promoció Econòmica i director de la fira, Marçal Vilajeliu, es mostra satisfet de la resposta obtinguda, que interpreta com el vistiplau dels visitants a la proposta gestada des del consistori. “Calculem en unes 30.000 les persones que han visitat la fira, amb una oferta que incloïa 130 expositors i amb una trentena d'entitats locals”, comenta. El regidor assenyala que les novetats d'aquest any, que incloïen un canvi d'ubicació de la fira de la brasa, i monogràfics sobre l'eficiència energètica o el sector de les caravanes, entre d'altres, han estat encertades. “Hem mantingut la gent que ve per tradició i hem atret gent que descobreix el que pot donar la Fira del Ram”, assegura.

Un dels aspectes que destaca Vilajeliu és que la fira és un bon exemple de la situació econòmica del país. “Després d'anys de no tenir pràcticament representació del sector del motor, aquest any hem incorporat cinc concessionaris que han quedat prou satisfets del resultat obtingut”, explica el regidor de Promoció Econòmica. Un altre dels aspectes que la trobada multisectorial cuida amb especial atenció és tant la presència com la participació del ric entramat d'entitats de què presumeix Tordera. “No tan sols mostren el seu funcionament, sinó que omplen bona part del programa amb les seves activitats”, comenta.

De cara al futur, Vilajeliu reflexiona que 40 anys de permanència han demostrat dues veritats: la gran capacitat d'adaptació de la Fira del Ram als reptes i canvis constants, i la inamovibilitat de certs aspectes que no tenen intenció de canviar. “El parc Prudenci Bertrana en continuarà sent l'escenari i el cap de setmana és la durada ideal”, diu, i hi afegeix que “hi ha tradicions intocables”.

LA FRASE

Hem mantingut la gent que ve per tradició i hem atret gent que descobreix el que pot donar la fira
Marçal Vilajeliu (PDeCAT)
regidor de promoció econòmica i director de la fira del ram

LA XIFRA

40
anys
ha complert el 2017 la Fira del Ram de Tordera, amb una capacitat innegable d'adaptació als nous temps.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia