Gatzaravins treu al mercat el primer vi de criança del viver de celleristes

El Gatzara Criança 2007, el primer vi de criança del Viver de Celleristes de Barberà de la Conca, ha vist la llum, dos anys després de la seva entrada en funcionament. A l'acte de presentació que es va dur a terme la setmana passada al Palau Alenyà de Montblanc, seu del Consell Comarcal, hi va assistir el president de l'ens, David Rovira, que va destacar que «el viver és una nova forma de cooperativisme, en la qual els socis comparteixen maquinària i instal·lacions, però transformen la matèria primera de manera individualitzada».

Anton Castellà, enòleg i copropietari de Gatzaravins juntament amb els socis Jordi Castellà i Josep M. Sanahuja, va donar a conèixer la filosofia de treball de l'empresa i el llarg procés de producció fins que el Gatzara Criança 2007 s'ha tret al mercat. Es tracta d'un vi elaborat amb raïms de merlot i cabernet sauvignon procedents de ceps de baixa producció, veremats de manualment i realitzant una rigorosa selecció. La criança, en bótes noves de roure francès, ha estat de 12 mesos, i el resultat ha estat un vi opac i de ribet violaci, amb una elegant fusió de notes fruitoses i de vainilla. La seva producció es limita a 2.978 botelles, que es comercialitzaran en venda directa.