Economia

La Cambra premia Enprom, Sant Aniol i Olot Meats

El president de la Generalitat assisteix a la 22a edició dels Premis a l’Exportació, que es reprenen després de sis anys sense fer-se

El Celler de Can Roca rep un reconeixement especial

La Cambra de Comerç de Girona ha guardonat Aigua de Sant Aniol, Olot Meats Group i Enprom Packaging en el transcurs de la vint-i-dosena edició dels Premis a l’Exportació, que reconeixen la bona feina en exportació de les empreses gironines i que feia sis anys que s’havien deixat de fer.

A l’acte de lliurament dels premis, celebrat ahir al vespre a l’Auditori de Girona, hi va assistir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ho va aprofitar per destacar que les dades econòmiques assenyalen que s’està “superant la crisi” i que, per sisè any consecutiu, Catalunya bat un rècord d’exportacions. Puigdemont va animar a ser “optimistes” en les perspectives de futur i va concloure que Catalunya té “l’oportunitat de liderar la quarta revolució industrial”, el “combustible” de la qual, va dir, és el talent i la creativitat. Prèviament també el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va afirmar que “l’exportació és la locomotora de l’economia gironina” i va recordar que durant el primer quadrimestre de l’any les exportacions han crescut un 14,5% i s’ha arribat a la xifra rècord en vendes de 1.337 milions. Segons Espadalé, aquest és “un moment expansiu” per a les empreses gironines.

L’empresa Aigua de Sant Aniol es va endur el guardó a la iniciativa exportadora, que reconeix la tasca de les empreses que facturen fins a cinc milions d’euros. La millora en les línies de producció, el llançament de nous formats i l’arribada a mercats especialment complicats com els Emirats Àrabs han estat alguns dels mèrits reconeguts pel jurat.

El guardó a la projecció internacional d’empreses que facturen més de cinc milions va ser per a Olot Meats Group, del qual el jurat va valorar la consolidació dels darrers anys, en què ha aconseguit unes xifres d’exportació creixents, l’obertura de nous mercats a tercers països i també la remodelació de les instal·lacions. Olot Meats Group té 1.200 treballadors, amb seus a Olot, Juià i Celrà,

El tercer premi, el guardó especial a la innovació, va ser per a Enprom Packaging SL, amb seu a Sant Julià de Ramis. En aquest cas, el jurat va destacar l’estructura circular de l’empresa, amb la participació de tots els integrants de l’equip tècnic, i l’aliança comercial amb una empresa referent del sector arreu del món que li permet accedir a nous mercats internacionals.

El jurat també va proposar un premi extraordinari, internacionalització de les comarques gironines, en reconeixement a la tasca d’El Celler de Can Roca, com a destacat ambaixador de les comarques als cinc continents. Joan Roca, que va recollir el premi i el va dedicar als seus pares, va concloure que “sense moviment no hi ha creativitat”. Durant l’acte, que es va cloure amb un tast de productes del segell Girona Excel·lent, a càrrec del cuiner Pep Nogué, també es va fer un acte d’homenatge a Narcís Puigvert, responsable de comerç exterior de la Cambra de Comerç traspassat recentment.

LA FRASE

Aquests premis expliquen molt bé la manera d’entendre l’economia a casa nostra
Carles Puigdemont
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia