Economia

Berga redueix el deute fins a 14,3 milions

La CUP estalvia tres milions en un any i diu que el resultat “no pot ser més positiu”

L’Ajuntament de Berga ha tancat l’exercici del 2016 amb un deute de 14.368.186,72 euros, segons les dades que va proporcionar dilluns al matí el regidor de Planificació Pressupostària, Francesc Ribera. La xifra representa una baixada de 2.881.868,62 euros respecte de la fi de l’exercici anterior, l’any 2015.

Per Ribera, el resultat “no pot ser més positiu”, i encara més tenint en compte que al llarg de l’any “hi ha hagut prop d’un milió i mig d’increment del deute en diferit, és a dir, de despeses sobrevingudes durant l’any que han fet créixer l’endeutament”. Els motius d’aquest increment han estat una sentència per interessos de demora (uns 359.000 euros) i l’assumpció del préstec del cas Inberga Tur per poder formalitzar el Conservatori (uns 1.118.000 euros). Per tot plegat, la baixada és “encara més important del que diu el balanç general”, segons el regidor.

Una altra dada que va voler destacar Francesc Ribera és el deute a proveïdors, que en dos anys ha passat de 2,8 milions (2014) a 960.000 euros actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia