Economia

La Conca d’Òdena es dotarà de nou sòl industrial

Urbanisme inicia la redacció d’un pla que inclourà un polígon de 300 hectàrees amb parcel·les de gran format i el nou polígon adober

És una demanda dels agents socioeconòmics de la zona

La comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya va aprovar ahir iniciar la redacció d’un pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena que inclourà un nou polígon de 300 hectàrees al terme municipal d’Òdena amb parcel·les de gran format. El pla integrarà el sector discontinu anomenat Parc del Cuir i la Marroquineria, una zona de 43 hectàrees ubicada a cavall dels termes municipals d’Igualada, Jorba i Òdena on es vol facilitar el trasllat de les adoberies que funcionen al barri del Rec de la capital de l’Anoia.

El govern català recupera així el projecte de gran polígon que va plantejar al mateix municipi l’any 2005 el Consorci de la Zona Franca. El pla director de la Conca d’Òdena va rebre el rebuig d’una plataforma ciutadana precisament per aquesta gran implantació industrial. El canvi de govern municipal a Òdena l’any 2011 va fer que no es tirés endavant el POUM que incorporava el polígon. Ara no caldrà aquest pas, perquè des del 2012 els plans directors tenen la capacitat de classificar i qualificar sòl, delimitar i ordenar sectors supramunicipals i possibilitar la seva execució directa. L’actuació vol posar fi al dèficit del sòl industrial de grans parcel·les que pateix la Conca d’Òdena. Els agents socioeconòmics han reclamat repetidament planejaments amb parcel·les superiors als 25.000 per tal de no perdre oportunitats d’inversió que podrien arribar a la Conca d’Òdena, una zona ben comunicada amb algunes de les principals vies del país com ara l’A-2.

El Consorci de la Zona Franca, que impulsava el polígon fa una dècada, no preveu fer ús a mitjà termini dels drets de compra que té als terrenys.

LA XIFRA

300
hectàrees
tindrà el futur polígon del terme municipal d’Òdena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia