Economia

Turisme

L’ocupació turística augmenta fins al 93% a la Costa Daurada

L’increment del 4% de les pernoctacions que es va registrar la primera quinzena d’agost s’ha mantingut fins a finals de mes

La federació d’hostaleria i turisme FEHT vol potenciar el turisme esportiu i obrir nous mercats

Bon balanç de l’ocupació turística a la Costa Daurada. “La temporada ha estat molt bona; ja va començar per Setmana Santa i s’ha mantingut a l’estiu”, apunta Marta Álvarez, gerent de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). En espera que l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic (PCT) de Turisme i Oci de Catalunya faciliti les dades finals de l’agost, Álvarez sosté que l’increment del 4% de les pernoctacions que es va registrar a la primera quinzena de mes s’ha mantingut fins a finals de mes. I l’ocupació se situa en un 93%, “que és una mitjana molt alta”, destaca Álvarez. De fet, aquest percentatge representa un increment de 0,8 punts respecte al mateix període de l’any anterior.

Aquest augment es dona en totes les tipologies d’allotjament: hotels, càmpings i apartaments. “La tendència ha estat bona en totes”, puntualitza la gerent de la federació que aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la demarcació de Tarragona. En la primera quinzena d’agost, i amb xifres que es poden extrapolar fins a final de mes, l’increment en pernoctacions s’ha produït gràcies al creixement del mercat nacional (8,64%), holandès (21,1%) i rus (47,5%).

Com a estratègia de futur, la federació es marca tres objectius clars: “Volem continuar creixent en el turisme familiar, augmentar l’esportiu i buscar mercats que no són tan habituals” a la Costa Daurada”, segons Álvarez. Un d’aquest mercats que comencen a despuntar al territori és l’alemany: “Treballarem més perquè mercats que no són tan potents a la Costa Daurada, com l’alemany, vinguin a conèixer el nostre territori”, apunta. Però sempre respectant la premissa que “la Costa Daurada és una destinació molt familiar” i que accions que s’escapaven d’aquest objectiu, com va ser el Saloufest –l’estada d’universitaris britànics basada més en l’oci nocturn que en l’esport– se substitueixin pel turisme clarament esportiu.

Pel que fa a la incidència sobre el turisme dels atemptats de Barcelona i Cambrils d’aquest agost, al sector hoteler de Salou, Cambrils i Vila-seca s’han registrat “molt poques cancel·lacions”: “L’afectació ha estat molt poca, gairebé nul·la”, destaca la gerent de la FEHT.

L’apartat negatiu de la temporada és la proliferació dels apartaments turístics no regulats, cada cop més nombrosos al territori. “Això ens preocupa i estem treballant amb les administracions públiques per trobar solucions.” En no estar regulats, és difícil conèixer amb exactitud el seu nombre: “Sí que veiem moltes plataformes que ofereixen pisos no reglats”, lamenta.

Més visitants a Tortosa

L’ocupació en hotels i cases rurals de Tortosa ha crescut un 12% aquest estiu, amb un total de 34.814 pernoctacions entre els mesos de juny i agost. També s’ha incrementat lleugerament el nombre de visitants als punts d’informació turística municipal. Pel que fa al perfil del visitant, augmenten els situats en la franja d’edat entre 45 i 54 anys, la qual cosa reforça el paper de destinació familiar. També creix el turisme procedent de Barcelona (11%).

LA FRASE

Volem continuar creixent en el turisme familiar i l’esportiu i buscar nous mercats, com ara l’alemany
Marta Álvarez
Gerent de la FEHT

Avenç contra l’intrusisme

La Tarragona Associació d’Apartaments Turístics i Hotels (TAATH) ha mostrat la seva satisfacció per l’anunci de Booking de retirar del seu portal tots aquells allotjaments que no acreditin disposar de número de llicència de lloguer turístic abans del 6 de setembre. La patronal dels apartaments turístics de Tarragona ciutat, que aglutina més de 80 allotjaments reglats a la capital tarragonina, confia que altres operadors de reserves online segueixin “la mateixa política de qualitat per avançar-se al compliment de la legislació vigent, tant local com autonòmica, i per lluitar contra l’intrusisme en el sector turístic, cabdal per al desenvolupament econòmic i social de molts municipis”. Per Iñigo Rosell, president de la TAATH, “cal lluitar contra els apartaments turístics que es comercialitzen fora de la legislació, ja que aquest tipus d’activitat il·lícita promou el turisme de baixa qualitat, que és precisament el que des de l’associació volem evitar per a la ciutat de Tarragona”. L’entitat també insta l’Ajuntament de Tarragona a establir una normativa local específica per als apartaments turístics: “Que vetlli per la tasca que fem els professionals del sector i obligui a legalitzar tots els apartaments que es comercialitzen, sobretot en l’època d’estiu, per tal de garantir un estàndard de qualitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.