Economia

Economia

Jornada per impulsar les empreses emergents

Les cambres de comerç de Girona, Lleida, Andorra i Perpinyà organitzen a Girona una jornada per posar en contacte ‘start-ups’ i inversors d’aquests territoris de parla catalana

Una jornada dedicada a les empreses innovadores que necessiten finançament o, dit d’una altra manera, per posar-se en contacte “inversors amb gent que té idees”. Així ho simplificaven ahir el president de la Cambra de Girona, Domènec Espadalé, i el vicepresident, Jaume Fàbrega, a l’hora de presentar l’acte previst per al 8 de novembre a l’Auditori de Girona, en què està prevista l’assistència d’unes dues-centes persones i que és organitzat pel CCI Pirineus Med, una agrupació creada per les cambres de comerç de Lleida, Andorra i Perpinyà. En la jornada es faran conferències, debats, taules rodones i trobades concretes entre empreses emergents i inversors, a més d’impulsar la cooperació i els fluxos comercials de les empreses emergents (start-ups) a banda i banda dels Pirineus. El programa va començar el maig de l’any passat i té una durada de tres anys. Té un pressupost d’1,27 milions d’euros, un 65% dels quals provenen de fons europeus i el 35% restant, de recursos que hi aporten les cambres.

Quinze ponents

Entre la quinzena de ponents previstos, destaquen, per exemple, un dels cofundadors de Wallapop, Sergio García Pino, o representants d’empreses emergents gironines com ara Mariona Serra, de GoodGut, o Julià Carboneras, de Conductr, o l’empresari Narcís Xifra A hores d’ara, la inscripció a la jornada encara està oberta a qualsevol empresa emergent que disposi ja d’un pla d’empresa.

Entre les dades que es van presentar ahir, destaca que a Catalunya hi ha actualment unes 1.200 start-ups que donen feina a 11.700 persones. El 22% d’aquests treballadors són d’origen estranger.

LA DATA

8.11.2017
Dia
que es durà a terme a Girona la jornada sobre empreses emergents i finançament.

LA XIFRA

200
és el nombre
previst de participants, procedents de Girona, Perpinyà, Lleida, Andorra i altres territoris catalans.

“Parlem de crear ocupació”

“Parlem de crear ocupació, innovació i internacionalització”, afirmava l’empresari i impulsor de BAGi (Business Angels Girona), Narcís Xifra, que també és de Comexi. Xifra va insistir que el món de les empreses emergents consisteix a crear ocupació i va recordar que tots els empresaris han estat emprenedors en algun moment. “Quan un projecte té talent, el projecte segueix”, o “més que de mida parlem de qualitat”, van ser també afirmacions d’aquest empresari gironí, que, de totes maneres, també va insistir que l’estratègia empresarial és imprescindible. “Un dels requisits de qualsevol start-up és que sigui escalable, és a dir, que es pugui internacionalitzar”, hi va afegir.

Xifra, que també és sotspresident de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya i que farà una de les conferències de la jornada del 8 de novembre, es va mostrar partidari de la independència de Catalunya i va assenyalar la solvència econòmica de Catalunya recordant, per exemple, el bon estat de les exportacions o l’increment de les demandes i el marge de les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia