Economia

Innovac impulsa un sistema d’assecatge d’embotits per làser

L’ha presentat en el marc de l’assemblea general ordinària del clúster de la carn, a can Trona de la Vall d’en Bas

El clúster per a la innovació en el sector porcí, Innovacc, impulsa un projecte per millorar el procés d’assecatge dels embotits de les seves empreses associades, segons s’ha fet públic a la Vall d’en Bas en el marc de l’assemblea general ordinària de l’entitat, que ha estat presidida per la flamant consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

El sistema consisteix en una mena de làser anomenat NIR que el personal de qualitat posa damunt els productes i que, a través d’una aplicació als telèfons mòbils, els facilita paràmetres que detallen si l’embotit està prou sec o si presenta problemes. El gerent del l’ens, Eudald Casas, ha explicat que el sistema permet de millorar el procés i tenir informació més precisa sobre com es troben els productes, si necessiten estar més temps a les cambres o no. El clúster, que actualment té 96 associats i una facturació agregada superior a 4.300 milions d’euros, també ajuda les empreses del sector a trobar additius “naturals” que facin la carn de porc més saludable i treballa per trobar “noves fonts de proteïna” més enllà de les animals. “Els mercats poden canviar i hem d’estar preparats”, diu Casas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia