Falset mostra l'empenta del sector del vi

L'organització de la fira destaca que sorgeixen nous cellers al Priorat malgrat el moment delicat

D'entre les novetats d'enguany de la Fira del Vi, el regidor de Festes i Turisme de Falset, Jordi Puxeu, destacava la presència de cinc cellers de nova creació; «ja no es tracta només de cellers que no havien participat abans a la fira», sinó que són cellers que volen sortir al carrer i mostrar el producte directament al consumidor».

Aquest fet demostra, segons Puxeu, que al Priorat es continua apostant per la vinya, un sector que està «fotut però animat». Per tirar endavant aquesta fira, que s'ha convertit en un referent, Puxeu afirma que s'han intentat mantenir sempre al marge de la crisi econòmica i s'han dedicat a potenciar els aspectes positius tant del vi com de la comarca del Priorat. La setantena de cellers que hi participen ho fan per donar-se a conèixer al públic, com és obvi, però la promoció va més enllà del sector. Marta Conde, del Celler Laurona, explicava que, a més de donar un impuls als vins de cada celler o cooperativa, aquesta fira també serveix per potenciar la zona des del punt de vista turístic, un turisme molt vinculat al vi. Les previsions d'enguany fan pensar que es podrà arribar als 15.000 visitants de l'any passat.

Durant la jornada d'ahir es podien veure, a més de catalans, visitants aragonesos o fins i tot anglesos que xerraven amb els responsables dels cellers i les cooperatives. Tot i que ahir al matí semblava que havia de ploure, el temps va aguantar, i la mica de calor que feia va ajudar a omplir de visitants el Castell del Vi de Falset.

Altres actes

A més dels estands instal·lats al Castell del Vi, la Fira de Falset organitza actes paral·lels, com ara l'exposició Les cares del vi, del Centre Quim Soler, que es va inaugurar ahir i que es podrà visitar fins demà dilluns. Aquest centre s'encarrega d'impulsar activitats que relacionen el vi i la literatura. Aquests tres dies es poden veure una vintena de dibuixos i deu textos literaris relacionats amb la vinya i el vi. Els dibuixos són obra de persones dedicades al món del vi, des de pagesos i cooperativistes fins a enòlegs o comercials. Els autors de la desena de textos breus són escriptors residents al Priorat i autors reconeguts de fora de la comarca com ara Jordi Coca, Maria Antònia Oliver, Màrius Serra o Emili Teixidor. La Fira del Vi de Falset no només ocupa el Castell del Vi, sinó que es pot palpar per tot el municipi. Un altre dels al·licients per assistir a la fira es pot trobar en els cursets de tast de vins o les visites guiades al Castell del Vi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.