Diferents municipis de l'Alt Camp organitzen activitats dins el programa del Comerç Just

Xerrades, jocs, exposicions, documentals i altres activitats per tota la comarca

Diverses poblacions de la comarca –Alió, Alcover, Cabra del Camp, Valls, Vila-rodona, Vallmoll i, com a novetat aquest any, el Pla de Santa Maria– organitzen activitats durant aquest mes de maig relacionades amb el Comerç Just i la Banca Ètica.

La coordinació general de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2010 –amb el lema Maco per fora, lleig per dins– la porten a terme quatre ONG reconegudes pel seu treball i experiència en la promoció del Comerç Just i la Banca Ètica a Catalunya: Setem Catalunya, Alternativa 3, Intermón Oxfam, Xarxa de Consum Solidari i Fets. La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica celebrarà aquest any la seva onzena edició el 8 de maig, coincidint amb el Dia Internacional del Comerç Just. En total, es realitzaran 98 actes festius a municipis de tot Catalunya i un cop més la ciutadania serà l'autèntica protagonista.

El Comerç Just és una forma alternativa de comerç que busca aconseguir unes relacions comercials més equitatives entre els països rics del Nord i els països empobrits del Sud del planeta. El Comerç Just té en compte valors ètics i mediambientals, respecte dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional.

La Banca Ètica és una alternativa als bancs convencionals que combina els beneficis socials amb els beneficis econòmics. Comptes d'estalvi, fons d'inversió o dipòsits a termini que pretenen l'ús ètic dels diners i aposten per empreses responsables socialment i ambiental. La Banca Ètica implica les persones i la seva capacitat d'estalvi en projectes que busquen el desenvolupament, la redistribució de la riquesa i la protecció del medi ambient a qualsevol lloc del planeta. Tenen la transparència com a principi fonamental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.