La primera assemblea provisional de la nova caixa es farà al juliol i encetarà els dos anys de transició

El tàndem de Soley i Mata deixarà pas al de Jaume Ribera i Jordi Mestre el 2011

Sal­va­dor Soley assu­mirà la pre­sidència d'Unnim demà mateix, amb el direc­tor gene­ral de Caixa Ter­rassa, Enric Mata, rein­ci­dint en el càrrec durant el pri­mer any –el període que els queda per jubi­lar-se–. El 2011, l'ara pre­si­dent de Caixa Ter­rassa, Jaume Ribera, relle­varà Soley i Jordi Mes­tre –direc­tor gene­ral de Saba­dell– ocu­parà el lloc de Mata fins al 2012. Pel que fa al direc­tor gene­ral de Caixa Man­lleu, Dídac Her­rero, con­ti­nuarà com a direc­tor adjunt.

Després del vis­ti­plau a les assem­blees de la fusió, només fal­tarà ins­criure la nova enti­tat al regis­tre mer­can­til. Paral·lela­ment, el mes que ve ini­ci­a­ran el procés d'uni­fi­cació de la imatge cor­po­ra­tiva de les 760 ofi­ci­nes, que es redui­ran a 605 punts de ser­vei el 2012. La uni­fi­cació dels sis­te­mes tec­nològics de les tres cai­xes està en ple procés i només res­ten per qua­drar altres ser­rells com ara la tri­bu­tació de les quo­tes came­rals a Saba­dell i Ter­rassa, ja que el domi­cili social d'Unnim queda fixat a la plaça de Cata­lu­nya de Bar­ce­lona. Caixa Man­lleu, fins ara, ja con­tribuïa a la Cam­bra de Bar­ce­lona.

Pel que fa al con­sell d'admi­nis­tració tran­si­tori, l'inte­gra­ran 24 mem­bres –10 dels quals per part de les cai­xes de Saba­dell i Ter­rassa i 4 més repre­sen­tant Man­lleu. El 2012, quan con­clo­gui la inte­gració i s'escu­llin els 120 mem­bres de l'assem­blea gene­ral defi­ni­tiva, el con­sell d'admi­nis­tració es reduirà a 16 repre­sen­tants.

L'encaix Saba­dell-Ter­rassa

El fet que en la fusió con­vis­quin harmònica­ment les enti­tats de Saba­dell i Ter­rassa –i sem­pre sense obli­dar la idi­o­sincràsia de Man­lleu–, d'entrada el pro­to­col serà cui­dat al màxim. La pri­mera assem­blea tran­sitòria del juliol se cele­brarà a Man­lleu, com a deferència cap a la caixa més petita. I el pri­mer con­sell d'admi­nis­tració es farà a Saba­dell, la ciu­tat del pre­si­dent. Poste­ri­or­ment, les reu­ni­ons tin­dran lloc en cada ciu­tat de manera rotatòria. Per esco­llir els con­se­llers gene­rals, s'han repar­tit les àrees d'influència entre Saba­dell –mig Vallès Occi­den­tal i tot l'Ori­en­tal, lle­vat de Gra­no­llers– i Ter­rassa –Rubí, Sant Cugat, Vila­de­ca­valls, Cas­tell­bis­bal, Mata­de­pera, Relli­nars, Ullas­trell, Vaca­ris­ses, Gra­no­llers, Olesa i Igua­lada.

LES CARES DE LA FUSIÓ

SALVADOR SOLEY
PRESIDENT D'UNNIM
Nascut a Sabadell el 1941. Va treballar 50 anys a l'empresa tèxtil local Gorina i en va ser director tècnic. Ha presidit Caixa Sabadell des del 2007
JAUME RIBERA
fUTUR PRESIDENT El 2011
Terrassa, 1952. És doctor enginyer industrial (UPC) i en teoria matemàtica de sistemes. Fa un any que presideix Caixa Terrassa
ENRIC MATA
DIRECTOR GENERAL D'UNNIM
Barcelona, 1945. Llicenciat en econòmiques (UB) i màster en direcció financera. Va entrar a Caixa Terrassa el 1973 i des del 1980 n'és el director general
JORDI MESTRE
FUTUR DIRECTOR GENERAL el 2011
Sabadell, 1954. Llicenciat en econòmiques (UAB) i estudis a IESE. Va entrar de grum a Caixa Sabadell el 1970 i va assolir-ne la direcció general l'any 2006

Les obres socials continuaran operant des de les seus històriques

Un dels primers compromisos de les tres entitats des del moment que van anunciar que es fusionarien va ser la continuïtat de l'acció de les respectives obres socials als territoris d'influència. Per il·lustrar-ho, cada consell territorial mantindrà la seu actual de l'obra social –una solució que ha servit d'exemple a altres caixes estatals– i totes tres es reservaran un 75% de l'assignació anual a obra social –que el primer any serà en total de 15 milions–.

Aquests diners es distribuiran entre els tres consells territorials d'una manera predefinida, en funció de l'últim pressupost que van destinar a obra social. Així, Terrassa rebrà un 47% del total; Sabadell, el 42%; i Manlleu, el 12% restant. Cada consell territorial serà alhora dipositari del patrimoni arquitectònic, artístic i documental. I estaran gestionats pels actuals organigrames de les respectives obres socials.

Pel que fa a l'altra quarta part dels recursos conjunts, es gestionarà de manera conjunta per promoure activitats als territoris neutrals –com ara Barcelona ciutat, la resta de comarques fora de la demarcació barcelonina– i les altres zones de l'Estat on tenen presència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.