Els ecologistes reclamen el tancament de la pesqueria de la tonyina roja

El grup ecologista Oceana ha tornat a reclamar el «tancament immediat» de la pesqueria de tonyina roja mitjançant encerclament, amb motiu de l'inici de la temporada de captures, que comença aquest cap de setmana i s'allarga fins al 15 de juny. Segons l'entitat conservacionista, l'espècie «està desapareixent» amb una caiguda de la població al 15% de la xifra original i la quota pesquera fixada per a tot el Mediterrani i l'Atlàntic est ha estat reduïda a 13.500 tones, «massa baixa per ser rendible». Per pal·liar-ho, insisteixen a reclamar la creació de reserves a les principals zones de reproducció al Mediterrani: les Illes Balears, el sud de la mar Tirrena, el sud de Malta i el Mediterrani est.

«L'única alternativa per a la tonyina roja és el tancament immediat de la pesqueria. No obstant això, es continua donant sortida a uns vaixells que, si realment complissin la legislació, guanyarien més diners quedant-se a port. La situació es resumeix en un any més de pesca il·legal, i un any menys en el compte enrere per a la pèrdua d'una de les espècies més emblemàtiques», ha declarat el director executiu d'Oceana a Europa, Xavier Pastor. Segons els ecologistes, la baixa rendibilitat de la quota retallada imposada per l'ICCAT ha provocat que els vaixells tonyinaires italians no pesquin enguany, a canvi d'importants subvencions. Aquest, però, indiquen, no serà el cas de flotes com ara la turca, «que sí que continuaran la pesca amb quotes reduïdes i alts nivells de pesca il·legal».

La flota tonyinaire catalana està formada per sis embarcacions, que tenen una quota pesquera de 760 tones. Contràriament als ecologistes, els tonyinaires diuen que l'espècie s'està recuperant. Comparteixen, però, la necessitat de combatre la pesca il·legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.