Economia

L'Eliana anuncia un retall del 8% en el salari d'edils i assessors municipals

Les retribucions per plens i les assignacions a grups polítics també es veuran reduïdes.

L'alcalde de l'Eliana, Josep María Àngel, ha anunciat que el consistori «baixarà el sou dels regidors i el personal de confiança un 8% i reduirà les indemnitzacions per ple i les subvencions als partits polítics».

Aquestes mesures suposaran un estalvi de, almenys, 10.772 euros en 2010 i 21.445 euros en 2011. El primer edil ha destacat que «els càrrecs públics hem de donar exemple, actuar amb competència i ser solidaris amb la rebaixa de sous dels funcionaris».

Els salaris dels tres regidors i els tres assessors de l'ajuntament estan congelats des de 2009 i els retalls en la despesa corrent no afectaran en cap cas als serveis que prestem als ciutadans ni suposaran un augment de la pressió fiscal, com s'ha previst a l'aprovació dels plans de Sanejament Econòmic i Financer.

Respecte al decret que prohibeix als ajuntaments recórrer al crèdit al 2011, l'Eliana ha fet els deures i aquesta mesura no comprometrà les inversions previstes ni l'estabilitat financera. El nivell d'endeutament del consistori és del 35% sobre el 110% legal, un dels més baixos del País Valencià; i, de fet, el deute de l'Eliana amb els bancs se situa en només 274 euros per habitant, molt per sota de la mitjana valenciana, que està en 503.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.