Economia

Droplite obre una ronda de 600.000 euros per al seu dispositiu de diagnòstic

La companyia sorgida a l’ICFO ha desenvolupat un dispositiu intel·ligent de diagnòstic en temps real al punt d’atenció al pacient

Droplite, empresa sorgida al si de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) ubicada al Parc Científic de Barcelona ha obert una ronda de finançament per un valor de 600.000 euros per accelerar la fabricació del seu dispositiu intel·ligent de diagnòstic en temps real al punt d’atenció al pacient.

A la ronda s’hi ha sumat ja el fons d’inversió Genesis Ventures, gestionat per Genesis Biomed, que ha aportat 50.000 euros. Cal recordar que a les darreries del 2019, Droplite va rebre una subvenció de 236.000 euros a la convocatòria del programa Neotec del Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI). Així mateix, recentment ha obtingut 75.000 euros de la línia d’ajuts Startup Capital d’ACCIÓ. Com explica André Guedes, cofundador i CEO de Droplite, “aquest suport financer i el capital aixecat a la ronda ens permetrà concloure el 2021 la fabricació industrial del prototip per a una futura producció a gran escala, i ampliar el nostre equip humà per consolidar el nostre pla de creixement.”Afegeix que “la previsió és arribar al mercat el 2022, i ja tenim diversos inversors particulars, fons seed capital i business angels interessats i volem tancar la ronda aquest estiu.”

El dispositiu de diagnòstic es basa en el concepte lab-on-a-xip i és capaç de fer proves ràpides d’immunoassaig amb la fiabilitat d’un laboratori central. Permet detectar, de manera quantitativa, en temps real, menys de 10 minuts, amb una sola gota de mostra, de sang, saliva, orina o altres, diferents agents patològics i condicions de salut al punt d’atenció al pacient (Point of Care, POC). Es connecta al sistema d’informació de l’hospital o al núvol, cosa que assegura la traçabilitat dels resultats i també una sincronització senzilla de les dades recol·lectades per estudiar tendències i possibles brots de la malaltia o les condicions de salut. Rafael Porcar, cofundador i CTO de Droplite, explica que “la tecnologia desenvolupada per Droplite fa compatible amb l’entorn microfluídic mètodes de detecció òptics que no ho eren fins ara. Tot això ens permet beneficiar-nos de la sensibilitat i precisió pròpia d’un laboratori d’anàlisis clíniques en un únic dispositiu compacte que es pot usar in situ, al costat del metge, directament en una clínica o hospital.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.