Caffè Avanti treu al mercat càpsules de tes i infusions
La marca de Fornells ofereix des de fa un any una gamma de cafès en càpsula compatibles amb la Nespresso
Caffè Avanti llançarà, a final d'aquest mes, unes càpsules de tes i infusions aromàtiques compatibles amb el sistema de la Nespresso. Les cinc noves varietats seran Rooibos Chai, de fruites del bosc, te negre amb canyella, te vermell Pu Erh i te verd amb maduixes i xampany, que ampliaran l'actual gamma de cafès que, des de fa un any, es pot trobar a les lleixes de comerços de les comarques gironines i de Barcelona, com ara als supermercats Jodofi, Tramuntana i Casa Tió.
La marca va néixer l'any passat per produir càpsules per a cafeteres Nespresso a un preu econòmic. Amb seu a Fornells de la Selva, Caffè Avanti ha ofert fins ara cinc varietats de cafè en càpsula: des d'un descafeïnat fins a la modalitat més intensa, el Lungo Intenso, la novetat d'aquest estiu.
Tot i el nom italià de la marca, els fundadors de l'empresa són Gerard Almela, de 27 anys, i Joel Masdeu, de 34, dos joves gironins que treballen per fer aflorar una idea de negoci a escala local i expandir-la. Ara per ara l'empresa té una plantilla de set treballadors i fabriquen una mitjana mensual de dos milions de càpsules, i encara tenen capacitat per multiplicar per quatre la producció. El projecte es va engendrar l'any 2013, un cop liberalitzada la patent de les càpsules originals. Els dos socis volien oferir un producte al consumidor “igual o, fins i tot, millor ” que la marca pionera, amb “una bona relació de qualitat i preu”. A partir d'aquí, Gerard Almela, enginyer industrial, es va endinsar durant onze mesos en la tasca per ser el primer de l'Estat espanyol d'aconseguir desenvolupar una càpsula hermètica compatible amb el sistema de la famosa cafetera, completament diferent al cafè exprés tradicional.
Envàs oxobiogradable
Les càpsules de Caffè Avanti consisteixen en envasos de plàstic oxobiogradable, completament tancats que, igual que les originals, no necessiten cap bossa hermètica per conservar-se. Així és com es van desenvolupar les varietats de cafè de la marca fornellenca: descafeïnat, Moka, Intenso, Ristretto i Lungo Intenso.