Les estacions catalanes d'esquí han invertit 19 MEUR i esperen una bona temporada si neva prou

Si neva prou, la temporada d'esquí serà similar a la de l'any passat, i les estacions no es veuran afectades per la conjuntura de crisi, segons ha explicat Aureli Bisbe, actual director general de Baqueira Beret i president de l'Associació Turística d'Estacions de Muntanya. Les estacions catalanes han invertit 19 milions d'euros per millorar les seves instal·lacions. Després de les aragoneses, les de Catalunya són les que més diners han destinat a modernitzar-se. Les estacions d'esquí catalanes van rebre la passada campanya 2,36 milions de visitants, i aquest any el repte és «mantenir les xifres», ha dit Bisbe.

Les estacions catalanes han dedicat les inversions a «ampliar remuntadors i pistes, i a millorar el sistema de producció de neu». Una part de la inversió s'ha destinat també a posar mitjans per augmentar la «seguretat» a les pistes. Bisbe ha dit que les comarques que tenen estacions d'esquí es veuran beneficiades per les millores, ja que hi ha estudis que indiquen que per cada euro que s'inverteix, es generen entre vuit i nou euros en l'economia.

La previsió per enguany és que els esquiadors no apreciïn cap increment de preus en comparació a l'anterior campanya, ja que, atès el context actual, els empresaris del sector han optat per mantenir els mateixos preus dels forfaits.

Per aquests motius, el president de l'Associació Turística d'Estacions de Muntanya creu que aquesta temporada serà «bona» i que es mantindrà la tendència a l'alça que en els últims 10 anys han tingut les pistes d'esquí, amb un creixement «estable», que els ha permès créixer de l'ordre del 40%.

L'any passat, les xifres de visitants a les pistes van ser «de rècord» després de dues temporades en les que es va frenar l'assistència a causa de la manca de neu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.