Economia

Agricultura

Orígens d'Olot aposta pel producte ecològic

La fira agroalimentària de quilòmetre zero apostarà també pels bolets i la tòfona, la pastisseria i el vermut

Es farà els dies 19 i 20 d'aquest mateix mes als terrenys de l'antiga estació

Una fira mos­tra les noves tendències i això és el que fa Orígens d'Olot, dedi­cada als agro­a­li­ments de quilòmetre zero de qua­li­tat que van del pro­duc­tor al con­su­mi­dor. I les tendències per les quals aposta en l'edició d'aquest any, que es farà els dies 19 i 20 d'aquest mes, són els pro­duc­tes ecològics, la pas­tis­se­ria, els bolets i la tòfona i el ver­mut. En con­junt, aques­tes noves tendències aple­guen 27 dels 65 expo­si­tors d'Orígens i més de 90 pro­duc­tors.

El res­pon­sa­ble de l'empresa orga­nit­za­dora, Pep Palau, von Arend & Asso­ci­ats, Pep Palau, ha remar­cat que Orígens sin­to­nitza amb el pro­duc­tor a petita escala. “Aple­guem els millors pro­duc­tes agro­a­li­men­ta­ris del país, quant a la qua­li­tat i cer­ti­fi­cació d'ori­gen”, ha expli­cat. Fent bo el lema d'aquesta mani­fes­tació firal d'“aprèn, tasta i com­pra”, Palau ha remar­cat que hi haurà l'Aula de Cuina, per on pas­sa­ran cui­ners i cui­ne­res que sumen ple­gats set estre­lles Mic­he­lin, entre altres; l'Aula de Tast, on tot­hom qui vul­gui –tiquets a 3 euros i cinc tiquets inclo­sos en els 5 euros de l'entrada– podrà tas­tar les pro­pos­tes dels par­ti­ci­pants en la fira i, a més, com­prar direc­ta­ment als pro­duc­tors. També hi haurà l'Aula de Nens, amb diver­ses pro­pos­tes gas­tronòmiques cre­a­ti­ves. Pep Palau ha des­ta­cat de l'Aula de Cuina les ses­si­ons lide­ra­des per duets que es com­ple­men­ten, com per exem­ple el del xef de La Quinta Justa d'Olot, Gerard Xifra, i el pas­tis­ser olotí i expert en xoco­la­tes Jordi Fer­rer, o la de la xef de La Calèndula, Iolanda Bus­tos, i l'asses­sor botànic d'El Celler de Can Roca, Eva­rist March. La pro­gra­mació es com­ple­menta amb acti­vi­tats diver­ses com ara el con­curs d'alli­oli i els de millor estand i millor pro­ducte.

LA XIFRA

65
expositors
i més de 90 productors aplegarà la pròxima edició de la fira Orígens de la capital garrotxina.

LA DATA

19/20.11
són els dies
en què es du a terme Orígens, als terrenys de l'antiga estació del ferrocarril d'Olot.

El paisatge a la taula

El paisatge és un actiu important a la Garrotxa i dur aquest paisatge a la taula és un dels principals fils argumentals de la fira Orígens. Per això, el mas El Cros de Santa Pau ha estat l'escenari escollit per a la presentació de la cinquena edició de la fira i, a més, perquè aquesta explotació de vacum de carn i d'aviram ecològics forma part del grup Visita Granges, que hi serà present, i que comparteix l'objectiu d'apropar els productors, les seves explotacions i els seus productes directament als consumidors. De fet, el regidor de Promoció Econòmica i màxim responsable de la fira, Estanis Vayreda, ha explicat que Orígens és una peça clau en l'aposta de l'Ajuntament d'Olot per consolidar la ciutat i la comarca com un dels territoris de Catalunya on els productes de quilòmetre zero estan més ben elaborats i cuinats. “Hem sabut transmetre que a la Garrotxa es menja bé, i que el paisatge hi acompanya, i el bon tracte”, ha indicat. Vayreda ha recordat que Orígens és una fira estratègica per a tot l'any i que l'aposta pel producte de proximitat és una línia econòmica important per a Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia