Suppacaps obrirà fàbrica i vendrà a l'hemisferi sud
L'empresa gironina Suppacaps, que produeix brou en càpsules compatibles amb cafeteres Nespresso, obrirà fàbrica pròpia el 2017 i començarà a exportar producte a l'hemisferi sud. La firma ja negocia amb distribuïdors de l'Argentina i l'Uruguai per vendre-hi les dosis, cosa que permetrà “que els brous tinguin sortida tot l'any”, explica el CEO de Suppacaps, Joan Planellas. L'empresa emergent gironina acaba de tancar el seu primer any fiscal havent venut unes 70.000 càpsules. I l'any vinent vol arribar als 4 milions de dosis, estendre's a unes 600 botigues d'arreu de l'Estat espanyol i també consolidar vendes a Suïssa, Holanda i Dinamarca. Aquesta tardor, Suppacaps ha canviat el format de l'envàs (amb una caixa molt més visual) i ha afegit la sopa miso als brous de pollastre, carn, verdura i peix amb què va sortir al mercat. L'empresa prepara ara una nova càpsula de sopa de tomàquet. A cada capsa hi van deu dosis (abans n'hi havia sis) i el preu volta els 3,70 euros. Planella remarca que, a diferència d'altres, els seus brous són baixos en sal i sense gluten.
Pel que fa la futura fàbrica pròpia, Planella explica que ja busca nau per concentrar-hi tot el procés de producció. Fins ara, la matèria primera es tracta en una nau compartida a Vilablareix, s'envia a liofilitzar a Barcelona i es porta a envasar a Fornells.