Economia

L'Anoia es promou per liderar la revolució del vehicle connectat

Agents públics i privats han elaborat plegats un projecte que vol impulsar la investigació del món del motor

El Parcmotor de Castellolí és un dels actius

Una quinzena d'institucions, universitats, entitats, associacions i empreses han treballat els darrers mesos en un ambiciós projecte anomenat Anoia connected car living lab, que vol convertir la comarca en un territori de referència en la investigació del món del motor, especialment pel que fa el desenvolupament del vehicle connectat. Un canvi de paradigma que ha de revolucionar en els propers anys la indústria de l'automoció incorporant les tecnologies de la comunicació.

Els actius que l'Anoia posa damunt la taula són especialment el circuit Parcmotor de Castellolí i les instal·lacions del Campus Motor del mateix municipi. El Campus Universitari d'Igualada, les aplicacions per al món del motor que podria tenir l'experiència de l'hospital simulat 4D Health i el futur centre sobre fabricació digital Ignius també s'incorporen com a valors per demanar a la Unió Europea un projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT).

Ara és la Generalitat la que ha de validar la sol·licitud de subvenció per a part dels 2.418.050 euros en què estan valorades les actuacions previstes, que es durien a terme entre els anys 2017 i 2020.

Entre aquestes actuacions, hi ha la formació vinculant TIC i motor, la simulació, l'equipament tecnològic del circuit i el seu entorn, la investigació en seguretat, detectar oportunitats de negoci i fomentar l'emprenedoria vinculada al sector. Tal com es va dir ahir, el projecte ja comença a donar fruits abans d'arrencar: McLaren podria establir el Parcmotor de Castellolí com el seu banc de proves.

LA XIFRA

2,4
milions d'euros
és el pressupost del projecte, per al qual es demanen ajudes europees.

LA DATA

Juny 2017
Inici previst
del projecte, que durarà anys.

Nani Roma i Àlex Haro deixen empremta

El Campus Motor de Castellolí, que ha de ser un dels epicentres del projecte, té una àrea dedicada a reconèixer els esportistes del món del motor. Ahir, després de la presentació del projecte sobre vehicles connectats, Nani Roma i el seu copilot, Àlex Haro, van deixar sobre ciment l'empremta d'una de les rodes del Toyota amb què disputaran el ral·li Dakar. La parella va acabar en sisè lloc en la darrera edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.