Economia

Municipal

El viver d'empreses de Sant Antoni s'estrena amb la capacitat inicial coberta

El municipi estudia la vintena de projectes d'emprenedors que s'hi han interessat

Compartiran gerent i estratègia amb Nexes, el viver de Forallac

El nou viver d'empreses de Sant Antoni de Calonge, que començarà a funcionar a principi d'any, ja ha rebut una vintena de consultes d'emprenedors interessats a treballar-hi. El recinte –sota la marca Alta Mar Empordà Business Platform– ofereix, inicialment, cinc despatxos per a empreses de nova creació i vuit espais per al cotreball, amb capacitat per a catorze microempresaris o nous professionals liberals a temps complet o parcial.

El regidor de Promoció Econòmica, Arturo Prades, explica que, fa cinc setmanes, van obrir la possibilitat de presentar sol·licituds per accedir als espais durant un màxim de quatre anys, un període en què es considera que el negoci ja pot haver madurat i volar tot sol. El gerent de l'espai, Quim Gudayol, analitzarà, ara, els projectes presentats i els plans d'empresa més sòlids per trobar-los encaix dins de les instal·lacions, que parteixen amb una superfície inicial de 330 metres quadrats a l'entresolat del palau firal, un espai que funcionarà autònomament gràcies a un nou un vestíbul comú.

Gudayol és, des de fa gairebé vuit anys, el gerent de Nexes, l'altre viver d'empreses que a la comarca s'ha consolidat des de fa una dècada, al polígon industrial de Forallac. Prades destaca aquest fet per l'experiència acumulada i pel fet que els dos projectes avancin de manera complementària. “Competir amb Nexes seria una bajanada”, sentencia el regidor. Per això, les tarifes del viver de Sant Antoni seran les mateixes del seu homòleg de Forallac. Els preus aniran, per exemple, dels 330 euros mensuals per al lloguer del despatx més gran fins als 64 euros d'un lloc de cotreball a temps parcial. Inclouen subministraments, fibra òptica d'alta velocitat i serveis comuns com ara la secretaria o la sala de reunions, amb un 40% de bonificació el primer any per a les noves iniciatives empresarials. A mitjà termini, la idea és que Nexes canalitzi les iniciatives del nord de la comarca i Alta Mar concentri emprenedors del litoral sud baixempordanès i la Vall d'Aro.

Potenciar el polígon

En la presentació de les instal·lacions, dijous amb una conferència de l'economista Emilio Duró que va aplegar prop de 400 persones al recinte, l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, va emmarcar el viver en l'estratègia de promoció empresarial municipal que també persegueix la implantació de noves firmes al polígon d'activitat econòmica, que ha passat en un any del 24% “a més del 70% d'ocupació”.

Amb vista al 2017, Prades avançava que aquesta setmana aprovaran un pressupost en què es doblaran els recursos de promoció econòmica: dels 105.000 euros d'enguany a 215.000. Respecte a la possibilitat d'ampliar el viver si es queda petit, l'edil diu que ja contemplen una segona i tercera fases que es podrien executar amb poca inversió, i que ho decidiran al llarg del 2017.

LES XIFRES

20
sol·licituds
d'emprenedors té ja el servei de promoció econòmica de Calonge i Sant Antoni per entrar al viver.
330
metres quadrats
ocupa la primera fase de les instal·lacions, ampliables a l'entresolat del palau firal de Sant Antoni.
215.000
euros
del pressupost municipal de 2017 es destinaran a accions de promoció econòmica, el doble que enguany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.