Economia

Economia

“És la primera feina en què se'm valora”

El jove Daniel Àlvarez explica en primera persona de quina manera ha accedit al pla Garantia Juvenil i la seva experiència a l'empresa Altran

La nova ocupació li ha fet plantejar-se estudiar en el camp de les TIC

En altres feines sentia com si li deixessin les engrunes i el valoraven poc més que com un aprenent o un becari. “És la primera feina en què em sento valorat i on em tracten com un igual, amb els mateixos objectius, encara que és evident que tinc menys experiència.” Així s'explica Daniel Àlvarez, de 26 anys i de Cerdanyola del Vallès, que gaudeix del seu primer contracte “seriós” gràcies al programa Garantia Juvenil. Després d'haver estudiat un primer cicle d'economia que no li va acabar de fer el pes i un grau superior de so, la seva experiència en el món laboral i en la recerca de feina era de desànim. “Em sentia com molts joves avui dia, molt desconnectat, tot i sentir-me també apte i capaç de realitzar molts tipus de treball diferents”, relata. “No sabia com podria accedir al mercat laboral”, diu, tot i que “ho havia intentat de moltes maneres, amb autocandidatures presentant el meu currículum”, explica. Però malgrat no estar-se quiet, tampoc trobava res que el satisfés. “Pensava que si m'hi esforçava, insistia i em mostrava voluntariós acabaria apareixent alguna oferta de feina, però no va ser així”, diu. Llavors va ser quan va decidir apuntar-se al programa Garantia Juvenil, animat per un familiar que en coneixia els detalls. “Primer em vaig informar al lloc web de la Generalitat i vaig veure que complia tots els requisits per inscriure-m'hi i que l'oficina que em corresponia quedava al davant de casa”, recorda. I s'hi va apuntar.

“Fins llavors pensava que els ajuts eren per a persones o col·lectius vulnerables, i no era conscient que jo mateix formo part d'un col·lectiu i d'una minoria que també necessita ajuda”, explica Àlvarez. D'aquesta manera va ser quan, a primers del 2016 es va apuntar al programa. “No em vaig quedar amb els braços plegats esperant que una empresa truqués a la porta”, diu; “vaig mirar quins itineraris m'interessaven més i vaig participar en un curs que es deia Forma't i treballa a les TIC”. El curs va durar dos mesos i es va fer durant l'estiu, i des de mitjan octubre treballa a la seu de Barcelona del grup francès Altran, especialitzat en consultoria tecnològica, on desenvolupa tasques de manteniment d'aplicacions petites de funcionalitats de diferents organismes públics. No està sol, ja que treballa en un departament de vora 90 persones, amb tres joves més que provenen del programa Garantia Juvenil. “Ens coneixem del mateix curs però estem fent coses diferents i ens encarreguen projectes diferents”, explica. Actualment té un contracte per obra i servei, treballa 40 hores a la setmana i rep un salari de 1.000 euros bruts mensuals, però està satisfet de la seva situació i d'haver arribat fins on està. “És la primera feina en què se'm valora, no em sento com el becari, l'empresa mai m'ha tractat així; em fan un seguiment de contractació com a qualsevol altre”, explica. El jove, que ha estudiat un grau superior de so, vol continuar els seus estudis, ara relacionats amb la seva nova ocupació. “Estic mirant de treure'm el grau superior de desenvolupament d'aplicacions web, i crec que no tindré problemes per passar-lo”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.