Economia

Canvis a la Colònia Llaudet, a Sant Joan de les Abadesses

Ja han començat els treballs d'enderroc d'algunes de les edificacions i estructures de l'antiga colònia

S'hi preveu urbanitzar la zona, modificar el traçat de la C-38 i construir-hi un nou giratori

La Colònia Llaudet es mou, i això és una molt bona notícia per a Sant Joan de les Abadesses però també per al conjunt de la comarca del Ripollès. Fa anys que l'Ajuntament treballa en la reactivació d'aquest antiga colònia industrial tèxtil, però justament ara han començat els treballs d'enderroc d'algunes estructures i això fa visible la culminació d'un llarg i complicat procés administratiu.

En aquests moments s'està executant la primera fase dels treballs, que ha de servir per enderrocar alguns dels edificis i les construccions annexes, per facilitar la urbanització de la zona i l'accés als edificis on s'han de dur a terme les noves activitats industrials. A més, han de donar via lliure a la instal·lació de totes les xarxes de clavegueram, aigua potable i electricitat.

Aquesta actuació està aixecant molta expectació perquè l'antiga Colònia Llaudet, tot un emblema de la industrialització tèxtil ripollesa, és al peu de la carretera C-38 (Ripoll-Camprodon), que canalitza tot el trànsit de la vall de Camprodon i el dels túnels del Capsacosta.

Ara, per exemple, ja s'ha enderrocat l'edifici que hi havia al costat de Ca l'Olivet, un dels bars de carretera més populars d'aquesta via. Aquest enderroc permetrà millorar el traçat de la carretera en aquest punt, on hi ha un doble revolt molt perillós, sobretot als mesos més freds de l'any, ja que és una zona obaga i habitualment hi ha humitat i gel.

Aquests treballs actuals han de servir també per obrir un nou tram de la via verda que ha d'enllaçar la Ruta del Ferro i del Carbó, que uneix l'antiga estació del ferrocarril de Sant Joan amb Ripoll, amb la vall de Camprodon.

La Llaudet nova

Cal recordar que cap a la meitat de l'any passat es feia efectiva la venda de la zona de la nau nova de la Llaudet, situada a l'altra banda de la carretera C-38, on s'ha de construir un giratori que ha de regular l'accés a totes les zones de la futura àrea d'activitats econòmiques, a part del trànsit ordinari de la via. La nova Llaudet és un polígon de 16.000 metres quadrats, on hi ha una nau de 8.000 metres quadrats.

Les dues empreses que s'instal·laran en aquesta zona de l'antiga colònia són Artesania Pirineu SL de Ripoll i Eolgreen de Sant Boi de Llobregat, que tenen previst crear-hi 98 llocs de treball. L'adquisició dels terrenys va ser fruit d'un conveni amb l'Institut Català del Sòl, que n'era el propietari.

Així doncs, després d'uns anys complicats i no només per la conjuntura econòmica del país, la Llaudet comença una nova etapa, que ha de beneficiar tota la comarca del Ripollès.

LA XIFRA

5
anys
ha previst l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per urbanitzar i posar en marxa el nou polígon

LA DATA

2003
és l'any en què
va cessar l'activitat a la nau de la nova Llaudet, situada a l'altra banda de l'antiga
2
empreses
han comprat la nau i la zona d'activitats econòmiques de la nova Llaudet, que eren de l'Incasol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia