Economia

Fiporc espera la visita d'unes 10.000 persones

El mercat de rebost d'hivern i els esmorzars de forquilla, les novetats

Fiporc, la fira del porc que va començar ahir i que se celebra aquest cap de setmana a Riudellots, espera la visita d'unes “4.000 o 5.000 persones cada dia, si el temps hi acompanya”, va dir dijous l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura.

Entre les novetats del Fiporc, que aquest any arriba a la quarta edició, hi ha un mercat de rebost d'hivern on es podran trobar “tota mena de productes d'un rebost, com ara melmelades i conserves”, però també s'hi incorporen esmorzars de forquilla que es podran fer a partir de les 9 del matí.

Durant tot el cap de setmana, amb el porc com a principal protagonista, es duran a terme degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits, entre altres activitats. Fiporc disposa també d'una àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires on es podran degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa i, fins i tot, pizzes de carn de perol i croquetes de galta de porc. Com a novetat també hi haurà porc a l'espasa, aranya de porc a la brasa i no hi faltarà el ja típic “arròs de galta de porc”. “Els productors locals s'aboquen en aquesta fira i es van enginyant nous productes relacionats amb el porc”, va dir el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés. La fira disposa de més d'un centenar de voluntaris i d'una quarantena d'expositors.

Barnés va explicar que mitjançant l'aplicació oficial de Fiporc els visitants de la fira podran trobar informació sobre tots els tastets, expositors, patrocinadors i actes de la fira, situar-los sobre un mapa interactiu i rebre notificacions al mòbil en temps real.

Fiporc va néixer el 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, donant valor a tot el que envolta el món del porc, a Riudellots. “I s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població”, va dir Roura, que va assegurar que al municipi la indústria càrnia és un dels principals motors de l'economia, que ha convertit Riudellots en el segon municipi d'Europa per on passen mes porcs al dia: hi arriben diàriament uns 25.000 porcs per ser sacrificats i transformats en productes alimentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia