Economia

La cuina gironin a l'espai Òpera Samfaina

Cuiners gironins han elaborat un menú per promocionar plats singulars

L'Espai Gas­tronòmic Òpera Sam­faina de Bar­ce­lona incor­pora un menú ins­pi­rat en les comar­ques giro­ni­nes que té com a objec­tiu pro­mo­ci­o­nar i donar a conèixer alguns dels seus pro­duc­tes i plats sin­gu­lars. El menú ha estat dis­se­nyat per dife­rents cui­ners i pas­tis­sera de refè ncia com ara Josep Masó del res­tau­rant bEAuTy, Anna Casa­de­vall de la Xicra, Mont­ser­rat Fon­tané mare dels ger­mans Roca del Celler de can Roca, i Anna Sans de la Pas­tis­se­ria Sans. Tots ells s'han ins­pi­rat en les comar­ques giro­ni­nes per ela­bo­rar els plats: El Trin­xat de la Cer­da­nya (Josep Maria Masó); el Suquet de Cale­lla de Pala­fru­gell (Anna Casa­de­vall); el Fri­candó de Vede­lla de Girona (Mont­ser­rat Fon­tané), i tot acom­pa­nyat per anxo­ves El Xillu de l'Escala i els Bis­ba­lencs de la Pas­tis­se­ria Sans. El menú gironí serà el punt de par­tida per les altres tres demar­ca­ci­ons de Cata­lu­nya que por­ta­ran la seva gas­tro­no­mia a l'Òpera Sam­faina.

Fusi­o­nar gas­tro­no­mia, oci i cul­tura en una experiència de sur­re­a­lisme, mun­tatge escènic i tec­no­lo­gia, és la pro­posta d'Òpera Sam­faina. Es tracta d'una aposta que compta amb segell de l'artista audi­o­vi­sual Franc Aleu i dels ger­mans Roca que han vol­gut apro­par a la ciu­ta­da­nia i als visi­tants l'ima­gi­nari cul­tu­ral català uti­lit­zant la tra­dició gas­tronòmica i les arts audi­o­vi­su­als.

Refe­rents giro­nins

Alguns dels refe­rents de la cuina giro­nina s'han unit per ela­bo­rar el menú gironí. Josep Maria Masó,d els res­tau­rant bEAuTy, de Llívia, ela­bora una cuina de pro­ducte amb arrels al Piri­neu, de tem­po­rada i ecològica.

Mont­ser­rat Fon­tané, cui­nera de tota la vida, diri­geix el seu equip de cuina, super­visa i dis­se­nyar els menús que se ser­vei­xen en el seu negoci, Can Roca de Girona, a prop del dels seus fills, el Celler de can Roca.

L'Anna Casa­de­vall, cui­nera i la Montse Solé, pro­pietària de Can Xicra de Pala­fru­gell cons­tru­ei­xen els plats des de l'anti­gui­tat a la con­tem­po­raneïtat, sense per­dre l'essència de l'Empordà.

L'Anna Sans, de la Pas­tis­se­ria Sans, diri­geix l'esta­bli­ment que la família regenta a la Bis­bal d'Empordà . El seu pro­ducte estre­lla és el Bis­ba­lenc, que està enre­gis­trat per ells des del 1966.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia