Economia

economia

La cambra vol potenciar negocis transfronterers al sector de l'alimentació

Presenta una jornada adreçada a empreses de la indústria agroalimentària per dinamitzar les relacions comercials entre Lleida, Girona, Andorra i França

Una iniciativa de la Cambra de Comerç de Lleida, en col·laboració amb les cambres de comerç de Girona, Andorra i dels Pirineus Orientals, pretén impulsar els acords comercials entre les empreses del sector de l'alimentació de l'àmbit transfronterer. La proposta cristal·litza en una jornada, el proper dia 22 de març a Lleida, a la qual ja han confirmat la seva assistència més de mig centenar d'empreses i que tindrà com a convidat estrella el cuiner Joan Roca. El xef del reputat restaurant El Celler de Can Roca de Girona oferirà una conferència sobre cuina i territori, a la qual s'han inscrit 345 persones.

La iniciativa s'ha batejat com a CCI Pirineus Med i va ser presentada ahir per la cambra lleidatana. Busca potenciar la cooperació territorial, desenvolupar l'economia de la zona i fomentar la coneixença que la ciutadania té d'aquests territoris transfronterers.

Entre els participants al showroom professional hi ha confirmades empreses de productes bio, del sector carni, d'olis i vinagres, de cafès, de caviar, de vi i cerveses, de conserves, de fruits secs, de xocolates i de sucs, entre d'altres. En total 38 productors de Lleida, 5 d'Andorra, 8 de Perpinyà i 6 de Girona.

Es farà una taula rodona en la qual es presentaran diferents models d'èxit d'empreses del territori transfronterer com Olicatessen de Lleida, Collverd de Girona, Abies Lagrimus de Perpinyà i Ramaders d'Andorra.

CCI Pirineus Med té per objectiu impulsar la cooperació econòmica i els fluxos comercials entre Catalunya, França i Andorra.

LA XIFRA

1,2
milions d'euros és el pressupost que té assignat el projecte CCI Pirineus Med. El 65% prové de fons Feder

LA XIFRA

345
persones s'han inscrit a la conferència que oferirà el cuiner gironí Joan Roca, un dels millors xefs del món

CCI Pirineus Med, una sessió per aprendre

El programa previst per al proper dia 22 s'encetarà amb una sessió tècnica del director de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, sobre les denominacions europees. Tot seguit, des de la Fundació Alícia, Toni Massanés, parlarà de Què volem menjar i per què. El director de l'empresa Kantar Worldpanel Espanya, Florencio García, explicarà les noves tendències en la distribució de gran consum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia