Gastronomia
Tres estrelles per tocar el cel
El restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies va celebrar el vintè aniversari portant a Arbúcies el xef Peeter Pihel, del prestigiós restaurant suec Fäviken
El restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies va decidir que el seu vintè aniversari fos inoblidable per a uns quants privilegiats. I ho va aconseguir. Dijous el xef Petter Pihel i el seu equip del restaurant Fäviken –dues estrelles Michelin i considerat el 41è millor restaurant del mon– van viatjar des de Suècia fins a Arbúcies per elaborar un menú a quatre mans amb el xef del restaurant Les Magnòlies, Xavier Franco. “Volíem acostar la cuina de Fäviken i alhora unir i contrastar dos tipus de cuina molt diferents però que mantenen la mateixa filosofia: utilitzar productes de la terra”, van explicar Isidre Fradera i Roser Gumà, propietaris de Les Magnòlies.
El resultat va ser una simbiosi perfecta entre les dues cuines i la trentena de comensals van poder degustar alguns dels plats que es poden trobar al restaurant Fäviken –una cuina que, segons explica Fradera, és “pobra en producte per culpa del clima però que es conserva assecat o congelat”– i plats típics de Les Magnòlies. Va ser un menú acompanyat de vins i cava de Castell Peralada –Garnatxa Blanc 16, Finca La Garriga Blanc 15, Finca Garbet Magnum 04 o Garnatxa de l'Empordà 12 Anys.
Entre els plats de Fäviken hi havia ous de truita salvatge servits amb sang de porc seca, brou de ren fumat i assecat amb quallada fresca, llengües de xai rostides mig dia servides sobre vegetals en salaó, vieira amb brases de ginebró o púding de moll de l'os i llet gelada.
Entre els de Les Magnòlies van destacar el cap de porc en massa mare i fregida, ostres escabetxades i flamejades, mongetes del ganxet d'Arbúcies i oli del Montseny o arròs de múrgoles, capipota i tòfona.
Un sopar a quatre mans que va durar quatre hores i que va acabar amb un gran aplaudiment als dos xefs, a l'equip de cuina dels dos restaurants i als propietaris de Les Magnòlies, que ja anuncien una altra sorpresa per a l'any vinent.