Economia

Els sindicats alerten de deixar pobles sense Correus

Els sindicats UGT, CCOO i CSI-F no descarten una vaga general a Correus si es manté la retallada d’un terç del finançament públic previst en els pressupostos de l’Estat del 2017. En aquest sentit, els tres sindicats han advertit que, en cas d’acabar-se concretant la convocatòria de vaga a l’empresa pública, “molts municipis de Lleida poden perdre el servei de Correus”. El representant de la UGT en el sector postal a Lleida, Carlos Ruiz, ha denunciat que la retallada “farà precaris els llocs de treball, retallarà plantilles i drets de treballadors”, especialment en localitats com ara Lleida, la Seu d’Urgell, Balaguer, Mollerussa i Tàrrega. Segons CCOO, la UGT i CSI-F, a la demarcació de Lleida la retallada afectarà cap a 150 treballadors d’una plantilla de 590.

Els tres sindicats, amb el 85% de la representació sindical a Correus, han traslladat als grups polítics al Congrés iniciatives per rescatar el finançament i aprovar un pla del servei postal universal perquè el correu continuï arribant a tots els nuclis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia