Economia

El litoral barceloní voreja el ple d’ocupació hotelera

Els hotels de la costa tenen reserves del 93% al juliol i del 96% a l’agost

Els visitants de l’Estat espanyol són majoritaris; després dels francesos se situen britànics i alemanys, i repunten els russos

Els hotels del litoral barceloní afronten la temporada alta de l’estiu amb ocupacions que superen el 93% al juliol i que es preveu que voregin el ple de cara a l’agost. Aquestes dades que no inclouen el sector hoteler de Barcelona, ciutat que té previst fer la valoració més endavant. Els responsables del sector aplaudeixen el bon ritme de reserves i vaticinen que es repetirà l’èxit de l’estiu passat, que els hotelers recorden com un any “sorprenent” perquè es va batre un “rècord” respecte de temporades anteriors.

Aquestes previsions de cara al juliol i l’agost agafen el relleu d’un mes de juny marcat també per un bon nivell de reserves, engrescades de cara a la revetlla de Sant Joan gràcies a les altes temperatures de les últimes setmanes. El visitant català i espanyol continua sent el majoritari, si bé al Maresme hi repunta el turista rus i al Garraf, després del visitant de l’Estat espanyol, hi predomina el turista francès, si bé ha crescut la presència de britànics i alemanys.

Sitges vol un gran rècord

Sitges afronta l’estiu millorant les previsions d’ocupació respecte de l’any passat. Segons dades facilitades pel Gremi d’Hostaleria a l’ACN, les reserves han augmentat una mitjana de dos punts, de manera que al juliol ja hi ha una ocupació prevista del 93%. Pel que fa a l’agost, els hotels tenen un 96% de les places reservades, i preveuen vorejar el ple absolut durant diversos dies.

Aquestes xifres enllacen amb un mes de juny en què les reserves també han crescut un parell de punts. “L’estiu passat va ser de rècord per a molts establiments i aquest cop esperem igualar-ho o fins i tot superar-ho”, afirma el president del gremi, Joan Anton Matas, que recorda que per Setmana Santa es va constatar un important augment de l’activitat als restaurants i platges.

Matas admet que a l’agost disminueix el volum de visitants de residents de Barcelona i l’àrea metropolitana, que per aquestes dates substitueixen les sortides al litoral barceloní d’un dia per viatges més llargs. Amb tot, assegura que això es compensarà amb els turistes que s’allotgen a la capital catalana i que trien el municipi per fer una excursió puntual “perquè Sitges és una de les destinacions preferides”.

Al Maresme, els hotels arrencaran la temporada alta d’estiu amb una ocupació del 93% per a principis de juliol, i amb expectatives d’arribar al 98% de cara a l’agost, i tot apunta que el segon trimestre de l’any es tancarà amb una ocupació mitjana del 90%.

Càmpings

D’altra banda, les elevades temperatures dels últims dies han fet disparar les reserves als càmpings de la costa de Barcelona, segons explica a l’ACN el president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, Francesc José Caballé, que es mostra molt optimista amb les previsions d’ocupació de cara a l’estiu. Caballé afirma que a hores d’ara les reserves ja estan gairebé al 100%. Pel que fa al perfil del visitant, Caballé manté que el turisme local revifa i que també comença a recuperar-se l’activitat procedent de zones de l’Estat properes a Catalunya com el País Valencià, Aragó i el País Basc. Respecte a altres orígens dels turistes, els francesos continuen sent majoria als càmpings, tot i que també hi ha força holandesos i alemanys.

LA XIFRA

96
per cent és l’ocupació
prevista per l’agost als hotels del litoral barceloní, amb la qual cosa es vorejarà el ple absolut

El juliol omple apartaments turístics a Barcelona

Els apartaments turístics de la capital catalana estaran vorejant el ple, especialment al juliol. Enrique Alcántara, president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), apunta en declaracions a l’ACN que les reserves ja estan al voltant del 90%. Pel que fa a l’agost, rebaixa el percentatge al 80.

Alcántara argumenta que el tipus de turisme que opta per un allotjament d’aquest estil és familiar, i sobretot d’origen europeu, i això fa que el mes de juliol sempre sigui millor. La raó és senzilla: les famílies ja tornen cap als seus països d’origen a mitjan agost perquè el curs escolar allà comença abans que aquí. Les dades són més o menys similars, o potser una mica superiors a les de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.