Turisme
Delegació maresmenca per obrir mercat a Alemanya
El Consell Comarcal impulsa per segon any un programa per ajudar una desena d’empreses del sector agroalimentari en l’exportació
A principi d’octubre aniran a la fira Anuga de Colònia
Una desena d’empreses maresmenques del sector de l’alimentació formaran part de la delegació per obrir nous mercats que el Consell Comarcal del Maresme ha promogut per segon any consecutiu. Tindran tres o quatre dies amb una agenda plena d’entrevistes concertades amb proveïdors i possibles clients alemanys que trobaran a la fira alimentària Anuga, una de les més importants d’Europa que tindrà lloc entre el 7 i l’11 d’octubre a la ciutat de Colònia.
Des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’ens comarcal i amb l’assessorament de la Cambra de Comerç de Barcelona, s’ha pogut fer la selecció dels emprenedors que hi tenien més possibilitats pel tipus de producte, volum de facturació i la seva capacitat d’organització. En aquesta cita hi assistiran les empreses: Vermouth Cisa, COC Delicatessen, Siro & Xavi, Business Cooperation Networl Global, Can Serrat, La Cuina de la iaia, Xips Ve de Gust, Tupinamba, Radi i Bouquet d’Alella.
Alguns emprenedors ja tenen l’experiència de l’any passat, en què es van obrir camí en l’exportació cap a l’Estat francès. “S’obre una nova manera d’estructurar l’empresa i ja tenim els primers contactes”, va dir en la presentació d’ahir el responsable de l’empresa La Cuina de la Iaia, Àlex de la Iglésia. Altres es van tornar a apuntar a provar sort a l’exterior, com és el cas de la casa d’embotits Can Serrat de Mataró. Altres participants ja disposen de trajectòria a l’exterior, com ara l’empresa de cafès Tupinamba, a Canet de Mar. Com explicava el seu representants, Eugeni Ferigle, tot i que exporten a molts països europeus i també al mercat asiàtic, fins ara no s’havien atrevit a posar els peus al mercat alemany. “Hi ha marques molt potents i volem mirar d’entrar-hi i fer-nos-hi un lloc”, va dir, amb la confiança de poder augmentar un 25% la venda de productes a l’exterior.
La regidoria de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Alícia Rodríguez (PSC), destaca que l’exportació és una de les línies d’actuació que ha activat el Consell Comarcal, gràcies a un programa d’ajut de la Diputació de què han rebut 48.000 euros. Amb aquesta partida es porta a terme la formació i assessorament pel pla d’exportació a les empreses i també convidaran els interessats a participar en la fira Agroalimentària que tindrà lloc a Barcelona. “Enfortir les nostres empreses és una aposta per crear riquesa i millorar l’ocupació”, va destacar la consellera comarcal de Promoció Econòmica. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, també va animar els empresaris a continuar la tasca exportadora i a sumar-se a la promoció dels productes del territori amb la marca del Maresme.