fira gastronòmica
Milers de persones passen per la 24a edició del Firatast
Els organitzadors calculen que entre 10.000 i 11.000 visiten els estands de la fira de degustació, una xifra inferior a la d’altres edicions
Entre els estands, n’han destacat tres de cuinar a domicili
Entre 10.000 i 11.000 visitants hauran passat aquests quatre dies per Firatast, la fira de degustació que cada any se celebra al Palau Firal de Girona organitzada per Incatis. Si bé les xifres són importants, són inferiors a les que inicialment es preveien –entre 12.000 i 15.000 assistents. “La bonança ens ha perjudicat. Amb dies tan bons, a la gent no li ha vingut gaire de gust tancar-se”, deia Jami Matamala, d’Incatis, que, tanmateix, destacava que això havia fet que s’evitessin aquells moments punta en què els visitants tenien dificultats per trobar taula per seure, un dels inconvenients que s’havien trobat en edicions anteriors els assistents a la reconeguda fira.
En aquesta 24a edició de Firastast, que s’ha dut a terme entre el 12 i el 15 d’octubre, han participat 39 estands, entre què ha destacat la presència de tres empreses de cuina a domicili. És a dir, empreses que han presentat als visitants la seva oferta per anar a cuinar a casa de qui calgui. Ha estat el cas del Chef Yon Wang, de Girona, Avui no Cuino, de Sant Antoni de Calonge, i Millor a Casa, de Banyoles.
I entre les 300 propostes enogastronòmiques ofertes enguany, a més de la cuina tradicional, com ara la presentada per la Cuina de Sils o les cuineres de Salt en els seus respectius estands, també s’ha apostat per la presència de cuina italiana, asiàtica, argentina i mallorquina.
El públic assistent al Firatast és divers, segons explicava l’organització, amb la presència també de nombroses famílies, ja que els nens gaudeixen d’aquest format en què es poden anar tastant tapes prèvia la compra de tiquets que, posteriorment, es bescanvien pels tastets que més agradin.