Economia

El forn i fleca La Fogaina de les Preses, distingit amb una estrella DIR

És un guardó similar a les estrelles Michelin, però de l’àmbit de la forneria

Ha estat escollit entre més de quatre-cents negocis del sector

El forn de pa artesà i ecològic La Fogaina del carrer de Sant Sebastià de les Preses ha estat guardonat amb una estrella DIR, similar a les estrelles Michelin, però en l’àmbit de la forneria. Ha estat l’únic forn gironí distingit amb aquesta estrella d’un selecte grup de 80 forns de tot l’Estat espanyol. Aquests guardons els promouen les associacions Panàtic i Pan Calidad en el marc dels resultats de la Ruta del Pa, on un jurat especialitzat fa tastets a cegues i visites anònimes en un total de 450 forns de tot l’Estat.

El resultat, a part de les estrelles distintives, és l’edició de la Guia del bon pa, on hi haurà la relació dels millors forns, la seva ubicació, els tipus de pans i productes que produeixen, etc.

La Fogaina de les Preses és un col·lectiu de cinc socis que treballen de manera cooperativa i assembleària. Entre la seva oferta de productes destaquen els pans: la soca, de pagès, rústic, pigat, tinosell, d’espelta, brot negre (que és de sègol), bembó (que és de motlle) i de fajol. També fa coca de forners i pa de coca.

La Fogaina té la fleca a les Preses i el forn al Mallol (la Vall d’en Bas).

LES XIFRES

80
establiments
de tot l’Estat espanyol integren el màxim nivell de la forneria artesana i de qualitat.
450
forns i fleques
de tot l’Estat espanyol són les que han estat avaluades amb tastets a cegues i visites anònimes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.