Economia

L’empresa d’infusions Tegust obre una fàbrica a la Bisbal

Inverteix un milió en la nova seu i preveu duplicar la facturació en un any

Comença a envasar per a altres

L’empresa d’infusions Tegust ha invertit un milió d’euros per obrir una fàbrica a la Bisbal d’Empordà. Amb la nova instal·lació, l’empresa gironina preveu augmentar la producció –que ara és de cinc milions d’infusions anuals– i passar a duplicar la facturació, que aquest 2018 es preveu que serà de mig milió d’euros. Amb una superfície total de 1.000 metres quadrats, la nova fàbrica està preparada per envasar infusions per a altres marques, a banda de Tegust. “Oferim aquest servei d’envasatges a altres marques”, explicava ahir Pep Mascarós, un dels socis de l’empresa i creador de la infusió de ratafia que va representar el descobriment de Tegust. D’aquesta manera, l’empresa empordanesa ofereix a marques que tenen infusions pròpies encarregar-se del control de qualitat, l’envasatge o el disseny de fórmules per a cada marca específica.

Amb la nova fàbrica, Tegust també ha creat nou llocs de treball directes –a banda dels indirectes– que s’originen en les tasques de producció de les plantes per a les infusions i la distribució. Mascarós va insistir ahir que Tegust és una empresa respectuosa amb el medi ambient –a banda que el seu envasament és sostenible, l’energia que utilitza l’empresa prové tota de fonts renovables– i també aposta pel valor social, de manera que col·labora amb entitats del tercer sector. Per exemple, està a punt de signar-se un conveni amb el centre ocupacional i especial de treball Tramuntana –que fins ara ja s’encarregava de la part final de l’encaixat de les infusions– perquè usuaris del centre puguin treballar a la mateixa fàbrica.

LA XIFRA

552.000
sobres
de tes i infusions va vendre Tegust durant l’any passat.

LA FRASE

L’objectiu és posar al mercat les millors infusions amb les millors qualitats
Pep Mascarós
soci de tegust

Plantes cultivades a Catalunya

Tegust, creada el 2014, fomenta el cultiu de plantes a Catalunya, de manera que també treballa pel paisatge i genera llocs de treball en el món rural. En aquest sentit, la majoria dels ingredients que utilitza per fer les seves infusions provenen del Parc de les Olors, la xarxa de productors locals de Catalunya que fan cultius ecològics de plantes aromàtiques i medicinals. Actualment, Tegust té més de 25 varietats de productes, que distribueix a Catalunya, Espanya i el Japó. Les perspectives de creixement fan que Tegust apunti ara als EUA com a futur mercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona