Presenten Mas Pla, un nou arròs de Pals
La finca, situada al Parc Natural del Montgrí, ha fet la primera producció
La finca Mas Pla, situada al Parc Natural del Montgrí i dins l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) d’Arròs de Pals, acaba de treure al mercat la primera producció del seu arròs de la varietat autòctona Bahia perlat. Aquesta primera producció, de 500.000 quilos, procedents de la primera collita, arriba al mercat amb dos tipus de format: un envàs de quilo i un altre de 5 quilos pensat per a l’hostaleria. El projecte es va començar a gestar fa un parell d’anys també per donar sentit a la finca de Torroella, i va ser el febrer d’aquest any quan es van començar a preparar els terrenys –que ocupen una superfície de 135 hectàrees de regadiu– i el sistema de rec. La sembra es va fer al maig i just ara, a finals d’octubre, hi va haver aquesta primera collita. De cara a l’any que ve ja està previst doblar la producció. Un dels aspectes més diferencials d’aquest arròs, segons explica Susi Darnés, és el certificat internacional de qualitat Global GAP, que permet seguir la traçabilitat del producte des del seu origen fins a l’envasatge –que es fa en un molí del Montsià– però també els controls de consum d’aigua i de l’ús de fitosanitaris. Amb aquest certificat s’assegura el compliment de la norma mundial per a les bones pràctiques agrícoles. A més, també s’assegura que el 100% dels grans d’arròs siguin de la mateixa varietat, que precisament és la més recomanada per cuinar arrossos caldosos i paelles.
Si bé el producte va sortir al mercat dilluns mateix, s’espera que aquest mateix Nadal ja es pugui adquirir a qualsevol indret aprofitant, precisament, la xarxa del grup Disbesa- Darnés, líder en distribució de begudes i alimentació en els sectors d’hostaleria i alimentació.