Un grup de restauradors de Vilanova i la Geltrú s'associen per promocionar la cuina local

Volen posar en valor la cuina marinera i la seva estrella, la gamba de Vilanova

Són cuiners, restauradors i empresaris i coneixen com ningú la realitat del seu sector i les necessitats que en temps de crisi es generen. Per això lideren un projecte que ha pogut aglutinar alguns dels restaurants més populars i amb més reconeixements de la ciutat, deixant de banda els recels i les competències pròpies dels negocis. Junts estan decidits a promocionar la restauració de la ciutat i, especialment, la cuina marinera, un dels valors de la gastronomia local. Concretament, el president de l'Associació de Restauradors, Ambrosio Alcover, del restaurant La Cucanya, explica que entre els objectius que ha assumit la nova entitat destaca la promoció de la cuina marinera i els seus productes estrella i, per sobre de tot, la gamba de Vilanova, «una de les millors del món», però també els vins i productes de l'horta del Garraf. En els primers dies de rodatge de la nova associació, Alcover concreta que els esforços s'estan centrant a unir iniciatives i promoure un turisme de qualitat i proximitat. De fet, treballen per arribar a un acord per oferir un paquet turístic conjunt, d'acord amb el servei de rodalies i el Museu del Ferrocarril, que permetrà al visitant arribar a la ciutat en tren, visitar el museu i gaudir dels establiments de la ciutat.

La junta de l'Associació de Restauradors la presideix Ambrosio Alcover, del restaurant La Cucanya, i Jordi Mestres, del restaurant Peixerot, n'és el vicepresident. Els vocals són Fernando Basarrate, d'El Far; Jordi Trillas, del Negre Fum; Juan Carlos Díaz, del Ceferino, i José Gallego, d'El Marejol. Josep Maria Sánchez, de Caserco, és el tresorer, i Miguel Ángel Díaz, d'Els Sentits, és el secretari.

«Emocionats»

L'associació neix amb el suport d'alguns dels restaurants més reconeguts i més veterans de la ciutat: Caserco, Ceferino, El Creuer, El Far, Els Sentits Braseria, Genil des de 1971, Genito Ibèrics i Vins, La Botiga, La Cucanya, La Fitorra, Marejol, Marina Can Coll, Mas Roquer, Negre Fum, Peixerot i el restaurant del Club Nàutic de Vilanova. Però a més, es vol obrir a les noves tecnologies amb un portal que té per títol Emociona't. De moment encara està en construcció, però l'entitat prepara un web que vol convertir-se en un eix de comunicació de la ciutat. Emocionatvilanova.com es podrà consultar a partir del mes de maig i donarà cabuda a tots els restaurants, hotels, bars de copes i establiments dedicats a l'oci, la cultura i l'esport de Vilanova i la Geltrú que desitgin ser-hi inclosos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.