Economia

Ports de la Generalitat defensa que el port de Palamós sigui frontera Schengen

El president de l’entitat de la Generalitat considera que la resposta de l’Estat a l’hora de descartar la infraestructura és “nefasta pel territori”

El president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, ha avançat que seguirà “defensant i lluitant” per convertir el port de Palamós en un espai de frontera Schengen després que l’estat espanyol ho descartés. El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va declarar que aquesta infraestructura no és “d’interès general” per no complir els requisits comercials ni de passatgers.

Gavín ha qualificat aquesta resposta com a “nefasta pel territori” i creu que “l’Estat no vol ni comparèixer en les infraestructures portuàries” de Catalunya. El president de Ports de la Generalitat ha avançat que aquesta decisió “podria afectar a l’hora de captar nous mercats o mantenir la tendència de creixement” que té la infraestructura gironina.

De fet, Gavín ha detallat que “l’activitat de creuers a les comarques gironines és un cas d’èxit” perquè cada vegada hi ha un creixement més important del nombre de passatgers que hi fa escala. Per això creu que si el port de Palamós es convertís en una frontera Schengen, podria “mantenir la tendència de creixement” i ha detallat que la infraestructura actual de la Costa Brava “pot assumir” una crescuda important en nombre de creuers.

A més, el president de Ports de la Generalitat ha remarcat que el port de Palamós és “una eina de desenvolupament” del territori i per això cal seguir potenciant-lo, perquè pot aportar molts beneficis a diferents nivells a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.