Economia

Nou coordinador d’Unió de Pagesos a Girona

Narcís Jordi Poch substituirà Xavier Frigola com a cap territorial

Unió de Page­sos a les comar­ques giro­ni­nes reclama la defensa de la dieta medi­terrània i la rama­de­ria en el XIII Congrés del sin­di­cat que se cele­brarà aquest cap de set­mana a Fal­set (Pri­o­rat). El congrés reu­nirà 132 dele­gats sin­di­cals d’arreu de Cata­lu­nya que defi­ni­ran les línies estratègiques del sin­di­cat per als pròxims anys i, a més, reno­varà les res­pon­sa­bi­li­tats a la per­ma­nent naci­o­nal. L’actual coor­di­na­dor naci­o­nal, Joan Caball, aspi­rarà a for­mar part de la comissió per­ma­nent naci­o­nal.

Pel que fa a la demar­cació de Girona hi haurà canvi de coor­di­na­dor ter­ri­to­rial del sin­di­cat i Narcís Jordi Poch subs­ti­tuirà Xavier Fri­gola en el càrrec.

Dins la pro­posta de línies de tre­ball, des de les comar­ques giro­ni­nes el sin­di­cat pro­posa la defensa de la dieta medi­terrània i de la rama­de­ria davant cam­pa­nyes de grans mar­ques comer­ci­als i agroindústria que pre­te­nen desa­cre­di­tar tant l’una com l’altra per jus­ti­fi­car els nous pro­duc­tes subs­ti­tu­tius de la carn, segons va asse­gu­rar ahir Caball, que va comen­tar que “amb fal­sos tòpics sobre la carn i la poten­ci­ació del con­sum de proteïnes vege­tals com ara la soja s’està anant con­tra la dieta medi­terrània”.

El sin­di­cat vol posar en relleu que la rama­de­ria de mun­ta­nya, con­jun­ta­ment amb la gestió dels bos­cos cata­lans, són clau per actuar local­ment con­tra els efec­tes de la crisi climàtica. Per això, Caball manté que cal man­te­nir les pas­tu­res i pre­ser­var la rama­de­ria exten­siva, ja que els ani­mals remu­gants són els únics capaços de trans­for­mar la cel·lulosa en ener­gia. I la pro­posta sin­di­cal per al congrés d’aquest cap de set­mana és que es con­tra­res­tin els argu­ments poc fona­men­tats científica­ment con­tra el con­sum de carn i con­tra la rama­de­ria, espe­ci­al­ment aquells que són erro­nis o mit­ges veri­tats i que, en nom de la justícia, l’equi­li­bri ambi­en­tal i la salut, fan pro­pos­tes que “jus­ta­ment hi van en con­tra”. També pro­po­sen denun­ciar el fal­se­ja­ment de la infor­mació al con­su­mi­dor quan “s’eti­que­ten pro­duc­tes subs­ti­tu­tius de pro­duc­tes d’ori­gen ani­mal sota deno­mi­na­ci­ons que no els són pròpies, o bé quan es vol fer enten­dre que subs­ti­tu­ei­xen les seves pro­pi­e­tats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.