Economia

PRIORAT

ESTUDI PIONER SOBRE ELS SÒLS DE VINYA

Varietat de sòl, diversitat de bon vi

Un estudi impulsat pel DAR juntament amb la DOQ Priorat avala l'excepcionalitat i diversitat dels vins del Priorat lligades al territori

El document és útil per als viticultors i consumidors

Saber la com­po­sició dels sòls de l'àmbit geogràfic de la deno­mi­nació d'ori­gen qua­li­fi­cada (DOQ) Pri­o­rat ha estat l'actu­ació prin­ci­pal de l'estudi ende­gat pel Depar­ta­ment d'Agri­cul­tura amb la col·labo­ració del con­sell regu­la­dor d'aquesta deno­mi­nació d'ori­gen, la Uni­ver­si­tat de Lleida i el sec­tor pri­vat. El tre­ball, que ha tin­gut un cost de 30.000 euros, té com a objec­tiu pro­por­ci­o­nar als dife­rents cellers infor­mació bàsica sobre les carac­terísti­ques i dis­tri­bució dels tipus de sòls, la qual cosa ha de per­me­tre, segons la direc­tora gene­ral del DAR, Rosa Cubel, “ren­di­bi­lit­zar les pro­duc­ci­ons i posar en valor la pro­ducció vitícola d'aquesta àrea”. En la pre­sen­tació ahir del catàleg Els sòls de vinya de la DOQ Pri­o­rat, a la seu de la DOQ Pri­o­rat, a Tor­roja, Jaume Boi­xa­de­ras, cap de ser­vei de pro­ducció del DAR, va expli­car en què ha con­sis­tit l'estudi, que inclou una des­cripció deta­llada de la geo­lo­gia i de les roques sobre les quals s'han desen­vo­lu­pat aquests sòls, pre­do­mi­nant­ment sobre lli­co­re­lles. A l'àmbit geogràfic de la DOQ Pri­o­rat, que abarca una superfície de 17.650 ha, s'han dut a terme un total de 71 pros­pec­ci­ons, que s'han cen­trat, tenint en compte altres pro­pi­e­tats físiques i químiques, en les pro­pi­e­tats hidrològiques de la vinya, “molt impor­tants a l'hora de deter­mi­nar la qua­li­tat del raïm”, va indi­car Boi­xa­de­ras. L'estudi de sòls de vinya ha permès saber que els vins del Pri­o­rat es carac­te­rit­zen per la vari­e­tat dels sòls, carac­terística que repre­senta un ele­ment dife­ren­ci­a­dor. El pre­si­dent del con­sell regu­la­dor de la DOQ Pri­o­rat, Sal·lustià Álva­rez, va esmen­tar que aquest estudi “ha de ser­vir de full de ruta als viti­cul­tors” i que el futur de la vinya al Pri­o­rat depèn de la “viti­cul­tura de pre­cisió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.