Economia

La compravenda d’habitatges a Catalunya creix un 28,4% interanual durant el primer semestre

Al mes de juliol, el nombre d’operacions es va incrementar un 57,3% en termes interanuals

Catalunya va registrar 42.539 operacions de compravenda d’habitatges durant el primer semestre d’aquest 2021, un 28,4% més respecte al mateix període de l’exercici anterior.

La recuperació de les operacions a Catalunya després de la crisi de la covid-19 és lleugerament inferior al conjunt de l’Estat, on es van registrar 267.715 transaccions entre gener i juny (+31,4% en termes interanuals), segons les dades provisionals de Transmissions de Drets de la Propietat, publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Únicament durant el mes de juliol, a Catalunya es van produir 7.151 compravendes d’habitatges, un 57,3% més en comparació a l’any passat.

Per demarcacions, Lleida va liderar el creixement del mercat de compravenda d’habitatges, amb un total de 2.519 operacions durant el primer semestre. Això suposa un increment del 53,6% en termes interanuals, més de vint punts per sobre la mitjana espanyola.

També se situa per sobre la mitjana Tarragona, amb 6.234 operacions entre gener i juny, un 46,7% més en termes interanuals.

En línia amb la mitjana estatal apareixen les comarques gironines, on es van registrar 5.746 operacions durant la primera meitat de l’any, el que suposa un creixement del 32,6%.

Barcelona és l’única demarcació amb una taxa de creixement inferior a la mitjana catalana i espanyola, amb 28.040 operacions entre gener i juny (+22,4%).

Pel que fa al mes de juny, Tarragona va ser la principal impulsora del mercat immobiliari amb 1.108 compravendes, més del doble respecte al mateix període de l’exercici anterior. A Lleida i Girona es van produir 354 (+80,6%) i 904 (+60,9%) operacions, respectivament, mentre que a Barcelona se’n van registrar un total de 4.785 (+47,2%).

Durant el mes de juny, la majoria de les transaccions a Catalunya –un 92,4%- van estar protagonitzades per habitatges lliures, mentre que la resta corresponien a habitatges protegits.

Per altra banda, un 84% de les compravendes eren llars de segona mà, mentre que la resta eren habitatges nous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA