La DO Penedès calcula veremar un 15% menys
La collita serà inferior a la de l’any passat però de molta qualitat
La verema a la DO Penedès ja s’ha posat en marxa i ho fa amb molt bones perspectives. Tot i que la manca de pluges fa preveure una reducció en la producció que oscil·larà entre un 10% i un 15% respecte de l’any passat, els viticultors esperen que la collita sigui de “molta qualitat”. Així ho ha explicat Joan Huguet, president de la DO Penedès, a l’Agència Catalana de Notícies. Huguet destaca que, més enllà d’alguns dies en què hi ha hagut puntes de calor importants, aquest ha estat un estiu “fresc” que ha facilitat que el raïm hagi madurat lentament. Això, afegeix, garanteix que la fruita tingui uns nivells d’acidesa i sucre “molt correctes” que fan preveure una bona anyada. La manca de pluges, tot i que ha repercutit en la producció, ha fet desaparèixer el míldiu, el fong que tant va afectar les vinyes del Penedès l’any passat després d’una primavera molt plujosa.
El president de la DO del Penedès explica que la verema va començar la setmana passada, pels volts del 16 d’agost, amb la collita de la varietat dels macabeu i, a les parts més baixes, del xarel·lo. La tercera varietat en volum al Penedès, la parellada, es començarà a collir d’aquí a unes setmanes. Tot i el descens de la producció, a la DO Penedès asseguren que el resultat de la verema que acaba de començar serà “suficient” per aconseguir els 18 milions d’ampolles que comercialitzen cada any.
Les DO tarragonines, optimistes
RedaccióLa verema també s’ha iniciat a les DO tarragonines i, igual que al Penedès, les perspectives són bones. La previsió de totes les DO de la demarcació –Tarragona, Priorat, Terra Alta i Conca de Barberà–, que veremaran a partir d’ara i fins al 15 d’octubre, és d’una alta qualitat del raïm, de sanitat molt bona i sense fongs –l’any passat va ser complicat per a la vinya per la plaga de míldiu–. En termes de producció, la previsió és que serà similar a la mitjana habitual que es dona en totes les zones vinícoles. Al Priorat s’ha engegat per primer cop una borsa de temporers. El més habitual és optar pel servei que donen algunes empreses o compartir temporers entre cellers.