La Borsa
Més valors
Economia

La plantilla de Desigual aprova amb el 86% la jornada laboral de 4 dies amb una rebaixa de sou del 6,5%

La votació ha comptat amb el 98% de la participació dels prop de 500 treballadors de les oficines centrals

Els sindicats denuncien que la consulta no s’ha fet d’acord amb l’estatut dels treballadors i amenacen d’impugnar-ne els resultats

La plantilla de les oficines centrals de Desigual a Barcelona ha aprovat amb el 86% dels vots a favor instaurar la jornada laboral de 4 dies amb una rebaixa de sou del 6,5%, en una votació organitzada aquest dijous per l’empresa.

Segons ha informat la marca de roba, el referèndum ha tingut una participació del 98% dels prop de 500 treballadors que hi tenien dret. Bona part dels treballadors han votat a les oficines que l’empresa té al Passeig Marítim de Barcelona i una trentena ho han fet des del centre que el grup té a Viladecans. Per altra banda, una vuitantena d’empleats han optat per delegar el vot, ja que no podien acudir presencialment a la votació.

La proposta de Desigual consisteix en una reducció de la jornada laboral de cinc hores, passant de les 39,5 hores setmanals actuals a 34,5 hores. Els empleats tindran una jornada de dilluns a dijous, amb tres dies presencials i un de teletreball.

Com a contrapartida, l’empleat assumirà una reducció del sou que serà compartida a parts iguals entre treballador i empresa. A efectes pràctics, això es tradueix en una reducció del sou del 6,5%.

Sindicats com UGT han carregat contra el procés per no respectar els passos previs necessaris tal com marca l’Estatut dels Treballadors i han amenaçat amb impugnar el resultat als tribunals.

La proposta de Desigual es va donar a conèixer a principis de setembre. Durant aquestes darreres setmanes, l’empresa ha impulsat una prova pilot perquè els treballadors coneguessin de primera mà com els afectaria el nou horari i com es reestructuraria l’organització.Sí al certificat Covid si evita més mesures a la restauració

Sí al certificat Covid si evita més mesures a la restauració

GIRONA

Bellapart, millor pime en els premis de Foment del Treball

LES PRESES
empreses

Distinció per a Moventis Sarfa, a Begur

Dues granges gironines premiades en els Porc d’Or

Dues granges gironines premiades en els Porc d’Or

GIRONA

Palamós fa pedagogia amb el peix

palamós

Nou mercat a la tarda a Sarrià per a públic més jove

sarrià de ter

La plantilla de Nissan clama pels llocs de feina

barcelona
economia

El govern critica la “desorientació” amb els Next Generation

El Black Friday de l’Espai Gironès acaba demà, diumenge

El Black Friday de l’Espai Gironès acaba demà, diumenge

SALT