Economia

economia

Comença el temps de verema de la DO Alella

El celler Alta Ale­lla ha començat aquesta set­mana –el dia 19– la tem­po­rada de la verema. Segons els res­pon­sa­bles del celler mateix, són els pri­mers de la DO Ale­lla que comen­cen a collint les pri­me­res vari­e­tats de mos­ca­tell i sau­vig­non blanc. “Si es com­plei­xen les pre­vi­si­ons, demà es vere­ma­ran els pri­mers raïms de les vari­e­tats pinot noir i char­don­nay”, van pre­ci­sar fonts de l'empresa.

Els tre­ba­lla­dors d'Alta Ale­lla recu­llen raïm un mínim de tres vega­des per vinya. “El que es cerca en el mos­cat i el sau­vig­non en aquesta pri­mera tanda és l'aci­desa del raïm poc madur i les aro­mes primàries que la pell aporta en aquest moment”, expli­quen els res­pon­sa­bles del celler. En les pròximes pas­sa­des, amb el raïm més madur, s'obtindrà estruc­tura, grau i volum. “Aquest mètode de verema recull el fruit en el moment idoni i per­met al celler ela­bo­rar els vins amb la qua­li­tat desit­jada”, des­ta­quen. Aquest segui­ment pro­pi­cia que es detecti algun con­junt de ceps que aque­lla anyada tenen una qua­li­tat extra­or­dinària, i això per­met obte­nir vins espe­ci­als de gamma alta, com ara l'Exeo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.