Economia

Nestlé inverteix prop d’1 milió d’euros en la seva planta d’aigua de Viladrau

Hi ha implementat un nou sistema de refrigeració sostenible que utilitza tant refrigerants naturals com també les baixes temperatures ambientals

La multinacional suïssa ha invertit prop d’1 milió d’euros en un nou sistema de refrigeració sostenible i els seus processos productius a la planta d’aigua de Viladrau. S’ha instal·lat a la planta un únic circuit de refrigeració que utilitza refrigerants naturals, i quan les condicions ho permeten també aprofita les baixes temperatures i la humitat de la zona del massís del Montseny durant una bona part de l’any.

Properament s’implantarà una segona fase que estarà enfocada a l’optimització dels processos tèrmics, la reducció del consum d’energia i a la possible utilització de biocombustible. La planta de Viladrau “eliminarà pràcticament totes les seves emissions de CO2”. “Malgrat que actualment tota l’energia elèctrica que es consumeix a la planta prové de fonts renovables, es preveu que mitjançant aquestes mesures es redueixi el consum energètic un 15%”, expliquen representants de l’empresa. Asseguren que la planta de Viladrau continua desenvolupant mesures respectuoses amb el medi ambient, ja que promou la transició energètica a través de la descarbonització i la integració eficient de les energies renovables.

La multinacional Nestlé treballa en diferents accions per fer les fàbriques que té a tot l’Estat espanyol més sostenibles i avançar cap a les zero emissions netes. Així, per exemple, l’energia elèctrica que utilitza prové de fonts renovables. A la planta de Reus s’hi ha instal·lat un parc solar fotovoltaic i a la de Girona, una caldera de biomassa que utilitza les restes sobrants de l’elaboració de cafè soluble. I a Cantàbria, on es fabriquen xocolates, es treballa en un procés que utilitzarà les closques de cacau que s’obté en el procés de torrefacció per obtenir vapor.

Sistema de realitat virtual per prevenir accidents

Nestlé ha testat a la fàbrica de cafè de Girona un sistema de realitat virtual per prevenir accidents laborals que la multinacional estendrà ara arreu del món. Amb aquest sistema, basat en la tecnologia 3D, els treballadors aprenen com reaccionar davant de situacions d’alt risc que podrien viure durant la jornada laboral (com ara caigudes en alçada o explosions en espais confinats). Però en aquest cas és un entorn segur.

A través d’aquesta tecnologia immersiva, que s’ha batejat com a SHE Virtual Training Center, els empleats recorden fins al 75% de la formació (davant del 10% que s’aconseguia si llegien manuals o tan sols el 5% a través de classes magistrals). “La creació de continguts a través de la realitat virtual va començar ara fa dos anys, gràcies a la col·laboració entre l’equip global d’innovació d’IT, Nestlé Espanya i la fàbrica de Girona; la nostra missió és anticipar-nos i trobar solucions innovadores en pro dels treballadors”, destaca el responsable de l’equip global d’innovació de Nestlé IT, Luca Dell’Orletta.

El nou sistema s’ha desenvolupat al campus que Nestlé té a Esplugues de Llobregat. La multinacional té presència a 186 països .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid