Economia

Gourmet Natural Foods i Embotits Sarquella inverteixen 2,2 MEUR a Cornellà del Terri

Es destinarà a elaborar productes vegetals, ocupa 1.700 metres quadrats i també acollirà una part de logística

L’empresa Gourmet Natural Foods, la línia de productes vegetals d’Embotits Sarquella, ha inaugurat aquest divendres una nova planta per a l’elaboració i distribució de productes vegetals a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany). Les noves instal·lacions, situades al polígon industrial de Pont-Xetmar, han suposat una inversió de 2,2 milions d’euros (MEUR). Gourmet Natural Foods, impulsada per Embotits Sarquella l’any 2018, es va crear per oferir al mercat una línia de productes 100% vegetals tant per a la gran distribució com per als sectors del vending i de l’hostaleria. Actualment Gourmet Natural Foods compta amb diferents línies de producció amb patés i cremes vegetals, sota la marca ‘De l’hort’, i també d’hamburgueses vegetals.

El conseller delegat d’Embotits Sarquella i de Gourmet Natural Foods, Rafel Sarquella, ha destacat que “la nostra empresa aposta per la qualitat, l’experiència i la innovació continuada per a oferir uns productes adaptats a les necessitats actuals”. En aquest sentit, ha afegit que “el 2018 vam decidir crear una nova línia de productes vegetals per a gran distribució i pensada especialment per a l’exportació”.

La nova nau que s’ha inaugurat avui, en un acte on ha assistit el conseller d’Economia, Jaume Giró, compta amb 500 metres quadrats que es destinaran a obrador per a productes vegetals i per a nous productes. També disposa de 1.200 metres quadrats que seran per a magatzem i per a l’expedició polivalent (tant per a Gourmet Natural Foods com per a Embotits Sarquella).

“Les nostres instal·lacions actuals a Banyoles no ens permetien seguir creixent i per aquest motiu hem construït aquesta nova nau que, en una primera fase, ens ha de permetre créixer i exportar més”, ha dit el conseller delegat de la firma.

Més de vuit dècades

Embotits Sarquella és una empresa familiar dedicada a l’elaboració d’embotits cuits amb una experiència de més de 80 anys en la indústria càrnica. Actualment treballa a l’empresa la cinquena generació de la família.

L’empresa fabrica productes carnis cuits i especialitats per a l’hostaleria. La companyia, amb una plantilla de més de 40 treballadors, va tancar 2021 amb una facturació de 13,5 MEUR. A més de Catalunya i l’estat espanyol, Sarquella ven els seus productes a una vintena de països entre els quals s’hi inclouen Dinamarca, Romania, Polònia o el Líban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La farmacèutica Esteve inverteix 100 milions en una nova planta a Celrà

CELRÂ
economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT