Economia

Roca Sant Julià inclourà els clàssics d’El Celler de Can Roca

Els germans Roca obriran al castell primer l’hotel i el restaurant de l’hotel, amb l’oferta del Mas Marroch, i també una destil·leria

Volen consolidar-hi un espai per desenvolupar projectes gastronòmics i culturals

El nou Roca Sant Julià, el nou pro­jecte dels ger­mans Roca al cas­tell de Sant Julià de Ramis, inclourà l’Espai Mas Mar­roch que El Celler de Can Roca va crear durant la pandèmia amb els plats més repre­sen­ta­tius dels 35 anys de la seva història i la des­til·leria Espe­rit Roca. El Punt Avui ja havia avançat la set­mana pas­sada que els ger­mans Roca esta­ven aca­bant de tan­car els dar­rers detalls del con­tracte de llo­guer de la For­ta­lesa de Sant Julià de Ramis, situ­ada a la mun­ta­nya dels Sants Met­ges i tan­cada des de l’octu­bre del 2020. Les nego­ci­a­ci­ons han estat molt llar­gues i s’han atu­rat mol­tes vega­des, però final­ment han arri­bat a bon port i ahir l’ofi­ci­a­lit­za­ven en un comu­ni­cat de premsa.

Els ger­mans Roca obri­ran pri­mer l’hotel que hi ha al cas­tell i, poste­ri­or­ment, el res­tau­rant de l’hotel, que és el que inclourà la pro­posta gas­tronòmica dels Mas Mar­roch. L’altre aspecte des­ta­cat del Nou Roca Sant Julià serà l’Espe­rit Roca, un espai on, a par­tir de la tar­dor que ve, els pro­mo­tors faran una inter­pre­tació lliure de l’alquímia per des­til·lar l’essència d’un indret sal­vatge. L’oferta es com­ple­men­tarà amb un espai per a esde­ve­ni­ments, que ha de com­ple­tar el de l’Espai Mar­roch.

Els ger­mans Roca ani­ran inte­grant dife­rents pro­jec­tes al cas­tell de Sant Julià durant els pròxims mesos per con­so­li­dar-lo com a cen­tre gas­tronòmic i cul­tu­ral. Per això està pre­vist que també s’hi pro­jec­tin audi­o­vi­su­als i que, a par­tir del 2024, s’hi habi­liti un espai expo­si­tiu sota el lema Cuina, consciència, recerca, que resu­meix a la per­fecció el pro­jecte dels Roca per a Sant Julià. “Cuina, perquè som cui­ners i volem com­par­tir conei­xe­ment, cre­a­ti­vi­tat i mos­trar l’evo­lució de la cuina cata­lana; consciència, perquè ens ve de gust com­par­tir els pen­sa­ments, les experiències i inqui­e­tuds sobre l’àmbit de l’ali­men­tació, i la bio­di­ver­si­tat i la recerca, perquè és al nos­tre ADN”, segons afir­men en el comu­ni­cat.

Compartir coneixement i reciclatge

Al Roca Sant Julià, els germans Roca concentraran les formacions que, des del 2013, comparteixen amb diferents institucions educatives: de ciències sensorials i gastronomia creativa amb la Politècnica de Catalunya, el màster internacional de turisme i gastronomia amb la UdG; l’assignatura gastronomia i enologia del grau de turisme de la mateixa universitat i el desenvolupament del programa formatiu dels nois i noies que fan pràctiques a El Celler. A més, a partir del 2024 hi posaran en marxa un espai per donar una segona vida als residus generats i el material utilitzat durant els processos de cuina. “Serà el nostre emplaçament per continuar l’avenç i els nous reptes de creixement conceptual, humà i lúdic, i un espai on fer créixer els nostres equips, activar el talent intern i construir un escenari gastronòmic, cultural i mediambiental”, diuen en el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia