Economia

Noves inversions a Alzamora Group per reduir emissions

El grup líder en fabricació d’envasos de cartró amb seu a Olot ha desenvolupat noves solucions alternatives al plàstic

Ha adquirit una màquina per encunyar d’última tecnologia i més eficient

L’empresa Alzamora Group, amb seu a Olot, ha invertit en maquinària d’ultima generació i ha desenvolupat noves solucions alternatives al plàstic amb l’objectiu de reduir fins a un 5% les emissions de gasos d’efecte hivernacle el 2023. Si bé Alzamora Packaging, la seva seu principal, ja ha aconseguit reduir fins a un 37% el consum elèctric en els últims deu anys, ara el grup continua treballant per situar-se com un referent en el sector en aquesta transició.

Entre les mesures establertes per a aquest 2022, el grup ha realitzat dues inversions molt significatives: d’una banda, la substitució de làmpades UVI tradicionals d’assecatge per UVI de tecnologia LED, les quals permetran estalviar anualment fins a 172,29 MWw; és a dir, un 81% menys de consum. I, d’altra banda, la substitució d’una màquina d’encunyar d’última tecnologia i més eficient, cosa que suposarà un estalvi energètic a l’any de fins a 179,52 MWw, cosa que equival a un 51% menys, a més de la instal·lació de 1.050 panells fotovoltaics que va realitzar el grup durant el primer trimestre, en què sumem una important reducció de més de 155 tones de CO2 a l’any.

Envasos biodegradables

Un altre dels projectes vinculats a l’estratègia del grup és el projecte Green Packaging Planet, el qual té per objectiu ajudar a disminuir l’impacte mediambiental dels clients. Aquest 2022 en concret, Alzamora Group preveu ampliar la seva línia d’envasos biodegradables per al sector alimentari, amb la solució biodegradable Flatskin, apta per a productes carnis, i també la seva innovadora solució per a la indústria farmacèutica, per substituir els actuals blísters de plàstic i alumini. Es tracta de dues solucions innovadores que se sumen a la gamma d’envasos sostenibles com ara LatCub, l’original agrupador alternatiu al retràctil i a les anelles de plàstic per a llaunes de begudes.

Natàlia Carmona, directora de Qualitat i Seguretat Alimentària d’Alzamora Group, assegura que “és important satisfer les necessitats actuals dels clients; no obstant això, el compromís del grup és posar totes les eines necessàries per no comprometre les generacions futures”. “El nostre gran repte és prendre consciència i deixar aquest llegat”, remarca.

Alzamora Group, amb més de 120 anys d’experiència, disposa de tres centres de producció i també d’un equip humà de més de 300 persones.

Alzamora Group avança amb el seu objectiu de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle per al 2023

“ El grup líder en la fabricació d’envasos de cartró continua ferm en el compromís amb la sostenibilitat i la implementació del seu Pla de Reducció d’Emissions.

“ Entre les mesures més destacades d’aquest 2022, hi ha importants inversions en maquinària d’última generació, així com el desenvolupament de noves solucions alternatives al plàstic.

Olot, 26 de juliol del 2022. Alzamora Group, grup líder en la fabricació d’envasos de cartró, continua avançant en el compliment del seu principal objectiu sostenible: reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle fins a un 5% el 2023. Un propòsit establert en el Pla de Reducció d’Emissions del grup.

Des dels seus inicis, Alzamora Group ha apostat per la sostenibilitat i per un model de negoci que contribueixi a l’economia circular. Un objectiu que en aquests moments se centra en disminuir l’impacte de la petjada de carboni tant pròpia com dels clients.

Si bé Alzamora Packaging, la seva seu principal, ja ha aconseguit reduir fins a un 37% el consum elèctric en els darrers 10 anys, ara el grup segueix treballant per posicionar-se com un referent al sector en aquesta transició.

Un propòsit que està aconseguint amb el seu Pla de Reducció d’Emissions, en què ja ha executat l’abast 1 i 2. Així com amb l’obtenció del Segell oficial del Càlcul de Petjada de Carboni, atorgat pel MITECO.

Entre les mesures establertes per a aquest 2022, el grup ha realitzat dues inversions molt significatives per a l’eficiència i l’impacte sostenible en el procés de producció. D’una banda, la substitució de làmpades UVI tradicionals d’assecatge per UVI de tecnologia LED, les quals permetran estalviar anualment fins a 172,29 MWw, és a dir, un 81% menys de consum.

I, d’altra banda, la substitució d’una màquina troqueladora d’última tecnologia i més eficient, cosa que suposarà un estalvi energètic a l’any de fins a 179,52 MWw, cosa que equival a un 51% menys.

A més de la instal·lació de 1.050 panells fotovoltaics que va realitzar el grup durant el primer trimestre, en què sumem una important reducció de més de 155 tones de CO² a l’any.

Un altre dels projectes vinculats a l’estratègia del grup és el projecte Green Packaging Planet, el qual té per objectiu ajudar a disminuir l’impacte mediambiental dels clients.

Aquest 2022 en concret, Alzamora Group preveu ampliar la seva línia d’envasos biodegradables per al sector alimentari, amb la solució biodegradable Flatskin, apta per a productes carnis, així com la seva innovadora solució per a la indústria farmacèutica, per substituir els actuals blísters de plàstic i alumini.

Dues solucions innovadores que se sumen a la gamma d’envasos sostenibles com ara LatCub, l’original agrupador alternatiu al retràctil i anelles de plàstic per a llaunes de begudes.

Segons Natalia Carmona, directora de Qualitat i Seguretat Alimentària d´Alzamora Group, “és important satisfer les necessitats actuals dels clients. No obstant això, el compromís del grup és posar totes les eines necessàries per no comprometre les generacions futures en el desenvolupament de les seves. El nostre gran repte és prendre consciència i deixar aquest llegat”.

En aquest sentit, el 2021 Alzamora Group va augmentar l’ús de material certificat fins a un 349%, és a dir, de cartró provinent de boscos gestionats de forma sostenible, com FSC i PEFC.

“Des de FSC Espanya valorem el compromís d´Alzamora Group en la comercialització d’envasos fabricats a partir de material procedent de fonts sostenibles i controlades, impulsant amb això el proveïment responsable”, comenta Gonzalo Anguita, director executiu de FSC Espanya.

Sobre Alzamora Group

Alzamora Group, amb més de 120 anys d’experiència i referent en el mercat del packaging, disposa de 3 centres de producció i un equip humà de més de 300 persones. La seva diversificada i completa gamma de productes ofereix a un ampli ventall de clients procedents dels sectors més dinàmics de l’economia mundial.

LA XIFRA

300
treballadors
formen l’equip humà que actualment té Alzamora Group, que disposa de tres centres de producció.

LA XIFRA

37
per cent
de consum elèctric és el que ha reduït en 10 anys Alzamora Packaging, la seu principal del grup.

LA FRASE

El repte del grup és posar les eines per no comprometre les generacions futures
Natàlia Carmona
Directora de qualitat i seguretat alimentària d’alzamora Group


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA