Economia

Turisme

‘Barúj HaBá’ a Santa Susanna

Uns 6.000 jueus del sindicat Histadrut van visitar el municipi en les seves vacances per Catalunya el 2022 i l’Ajuntament aposta ara perquè hi acabin pernoctant

És una veta de mercat molt preuada pel seu poder adquisitiu

Uns 6.000 turistes d’Israel van visitar el municipi maresmenc de Santa Susanna l’any passat entre els mesos de maig i octubre. S’hi van desplaçar en grups d’una cinquantena de persones que hi van anar només per passar-hi el dia, perquè s’hostatjaven en hotels de Barcelona. Tots ells pertanyien a l’organització de sindicats d’Israel Histadrut i provenien d’àmbits tan diversos com la salut, l’educació i l’economia. A Santa Susanna van ser rebuts per l’alcalde, Joan Campolier, que els va fer una visita pels llocs més emblemàtics de la població i els va explicar el model d’èxit que ha esdevingut Santa Susanna combinant la seva essència agrícola amb un potent sector turístic dels més competitius de la comarca del Maresme. “Els responsables del sindicat van contactar amb nosaltres i es van interessar per la nostra oferta, que van trobar prou interessant”, comenta la regidora de Promoció Econòmica, Bon Govern i Comunicació, Sílvia Vives.

Un cop acabades les visites, una delegació municipal encapçalada per l’alcalde va viatjar a finals de febrer fins a Tel-Aviv convidada per Histadrut “per estudiar noves vies de col·laboració”. Campolier explica que l’objectiu final del viatge pretenia aconseguir que l’entitat promocionés entre els seus socis el municipi com a lloc on passar-hi les vacances. “Obrir-nos a nous mercats és un dels principals reptes que tenim com a destinació turística i des del consistori ens pertoca donar suport al principal sector econòmic local”, assenyala l’alcalde. En aquest sentit, el consistori reunirà aviat el Consell Sectorial de Turisme per traslladar als empresaris del sector la viabilitat de les propostes rebudes per potenciar el mercat israelià i obtenir resultats aquest mateix estiu.

L’aposta de Santa Susanna per un model turístic diferenciat va ser distingida a finals del 2021 amb l’aportació de cinc milions d’euros provinents dels fons Next Generation destinats a la millora de la sostenibilitat dels espais del front marítim del municipi per poder compaginar el model de sol, platja i natura. En concret, es va aprovar la construcció d’un pas subterrani per a vehicles i vianants; l’ordenació i urbanització del passeig marítim com a senda marítima natural; la implantació de tecnologia a la destinació per tal de millorar la seva governança i sostenibilitat, i la reorganització de l’oferta turística i el model de gestió de la informació i la promoció impulsant la digitalització del sector turístic. El municipi va ser el tercer de Catalunya que va rebre més recursos, només per sota de Salou (6 milions) i Lloret de Mar (5,9 milions).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid