Economia

societat

Continua el Fòrum Gastronòmic Girona amb ponències per a professionals

Continua el Fòrum Gastronòmic Girona a l’Auditori Palau de Congressos, adreçat específicament als professionals del sector, en un espai amb més de 130 expositors. Durant tot el dia d’avui i demà, es podrà gaudir d’una extensa programació de ponències amb tast, monogràfics, demostracions, concursos i diàlegs entre professionals de la cuina i la sala, en un saló que s’ha convertit en un reclam per a figures d’àmbit internacional, referents en el món de la cuina i la sala.

D’entre el programa de ponències destaca la participació dels germans Roca, d’El Celler de Can Roca, en una ponència conjunta de Cuina, consciència i recerca, que tindrà lloc a les sis de la tarda a l’auditori gastronòmic i durarà una hora. En paral·lel, també destaquen les xerrades de Mateu Casañas sobre el model de negoci del restaurant Compartir, i de Martina Puigvert, de Les Cols d’Olot, que dialogarà amb els seus productors, així com la de Paco Pérez amb Antonio Muiños, expert internacional de les algues, Rodrigo de la Calle i Annette Abstoss.

Aquesta novena edició de l’acte gastronòmic va arrencar, dissabte al matí, estrenant el Fòrum Ciutat, un nou format obert al públic i amb entrada lliure al centre de Girona. Tant dissabte com diumenge, els visitants van trobar demostracions i sessions gastronòmiques amb professionals com ara Ada Parellada i Quim Casellas. També s’hi van impartir ponències per aprendre sobre la cuina ecològica, la nutrició saludable, l’aprofitament a l’engròs i la cuina del mar, endinsant-se en productes com ara la gamba de Palamós i el peix blau.

Per la seva banda, ahir a la tarda, es van haver de suspendre els actes programats a causa de la pluja. Durant el matí, però, la plaça Catalunya va tornar a ser un escenari en ebullició, amb degustacions, així com també amb el lliurament de premis de la cursa de cambrers, una iniciativa de l’associació de professionals de sala que tenia com a objectiu donar visibilitat a l’agilitat i l’expertesa d’aquest col·lectiu professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia